''Türkiye lüks turizmde hızla ilerliyor''

Antalya Belek’te, üst gelir grubundaki turistler için çok özel bir tesis açıldı. Hem bin metrekare ve üstündeki villalardan oluşan bu tesisi hem de lüks turizmini konuşmak için Alper Türlü ile bir araya geldik.

''Türkiye lüks turizmde hızla ilerliyor''

Antalya bölgesinde lüks turizme hizmet eden otellere sürekli yenileri ekleniyor. Örneğin geçen hafta en üst gelir grubundaki turistler için 'Palazzo Mansions' adında bir tesis açıldı. Kaya Palazzo Golf Resort Belek'in bünyesinde hizmet veren Palazzo Mansions ve lüks turizmi hakkında merak ettiklerimizi Kaya Palazzo Golf Resort Belek Genel Müdürü Alper Türlü'ye sorduk.

Bölgenin en lüks otellerinden birinin başındasınız, otelinizin Türk turizmindeki ve bölgedeki yeri nedir?

Kaya Holding, turizmde iki önemli marka yaratmıştır. Bunlardan biri Kaya Hotels & Resorts, diğeri ise Palazzo Luxury Collection markalarıdır. Şu anda genel müdürü olduğum tesis de, Palazzo Luxury Collection konseptinde yer alan bölgenin en lüks otellerinden birisi. Bölgede dört mevsim luxury hizmet veren bir otel olarak hem Türk turizmine hem de yaz-kış personel istihdamı sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktayız.

Türkiye lüks turizmin neresinde?

Özellikle 2010'dan sonraki yıllarda Akdeniz ve Ege bölgelerinde yeni yapılan konsept otellerle bizler de üst ve yüksek gelir seviyesine hitap eden turizm komplekslerine sahip olduk. Yalnızca mimari olarak değil aynı zamanda konsept içeriğini de geliştirerek üst gelir seviyesindeki misafirleri ülkemize çekmeye başladık. Biz de Kaya Palazzo Golf Resort olarak bölgede pandemiye rağmen misafirlerin kendilerini çok özel hissedecekleri villa tadında, ulaşılabilir fiyatlarda, yüksek tavanlı ve geniş, önünde bahçesi ve ısıtmalı havuzları olan Luxury Lagoon Suite'leri hizmete açtık ve ilk yılında yerli yabancı birçok misafirimizden talepler gördük.

Yeni açtığınız Palazzo Mansions da, bu yolda atılmış önemli bir adım, değil mi?

Bölgemizde çok üst gelir gruplarına hizmet veren villalar mevcut, bizde de 13 adet villa bulunmakta fakat Luxury Lagoon Suite'lerden gördüğümüz talep ve enerjiyle Türk turizmine villa konseptinin ötesinde, bin metrekare ile 2000 metrekare kapalı alana sahip, içinde tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarladığımız 8 malikaneden oluşan Palazzo Mansions'u misafirlerin beğenisine sunduk. İlk misafirleri de dünyaca ünlü sinema yıldızları ve celebrity'ler oldu.

Siz 12 ay hizmet veren bir otelsiniz, kış aylarında kimleri ağırlıyorsunuz?

Otelimizde kış turizmine dönük olarak, 13 ayrı salondan oluşan, bölgenin en büyük toplantı salonlarına sahibiz. Burada kongreler, fuarlar ve insentive gruplarını ağırlıyoruz. Bunun yanında 18 delikli bir golf sahamız ve üç adet futbol sahamız mevcut. Ayrıca 28 tane toprak ve hard cort'lardan oluşan tenis sahalarımız var. Kışın daha çok spor ve toplantı grupları ağırlıyoruz.

Golf müşterileriniz nasıl, yeterince golf müşterisi ağırlıyor musunuz?

Tesisimize golf turizmi için gelen misafirlerimiz, 40-65 yaş aralığında, ağırlıklı olarak İngiltere, Almanya gibi Avrupa ülkeleri ile Rusya, Kazakistan ve Uzakdoğu ülkeleri vatandaşlarından oluşan ve golfe haftalık 1500 Euro bütçe ayıran, gelir durumu yüksek kişilerden oluşmaktadır. Belek bölgesinde, golf turizminde gerçekten önemli bir noktadayız. Golf turizminin, Kaya Palazzo Golf Resort'un genel cirosundaki payı yüzde 8 'i buluyor. Bu oranı daha da artırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Tesisinizde futbol sahaları da var, onlar daha çok hangi amaca hizmet ediyor?

Profesyonel futbol sahalarımız tesis sınırları içinde bulunmaktadır. Futbol sahalarımız ve tesisimizde, milli takımlar, üst liglerdeki profesyonel futbol takımları kamp yapıyor.

Tenis kortlarınızdan da söz ettiniz, onlara ilgi nasıl?

Turizmi tüm yıla yaymak için önemsediğimiz alanlardan biri de tenis. 2017-2018 ve 2019 yılında, ATP Dünya Turu 250 Serisi, Türkiye'de ilk kez çim kortlara sahip Kaya Palazzo'da gerçekleşti. Halihazırda da, Avrupa ve Rusya'dan gelen tenis akademilerine ve bireysel olarak tenis oynamak isteyen misafirlerimize hizmet sunmaktayız.

Son olarak şunu sorayım; sezon nasıl gidiyor, doluluk oranınız nasıl?

Sezon öncesi biraz karamsarlık vardı fakat mayıs ayı itibarıyla uçuşların başlamasıyla son üç yılda pandemiden sıkılan misafirlerimizin Türkiye'ye olan talepleri arttı. Eğer sezon böyle devam ederse 2019 yılından sonra en iyi turizm yılı olacak diye düşünüyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.