Gerçek İstanbullu geri döndü

İstanbul’un tadı, tarihi, kültürü, adabı ve temsilcisi niteliğindeki asırlık restoran, günümüzün ‘Son İstanbul Beyi’ Pandeli orijinal ruhu bozulmadan yenilendi. Tarihi öykü kaldığı yerden devam ediyor...

Gerçek İstanbullu geri döndü

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

1926 yılında Pandeli Çobanoğlu tarafından kurulan Pandeli Lokantası; Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Celal Bayar, Adnan Menderes, Kraliçe II Elizabeth, İspanya Kralı Juan Carlos, Kraliçe Sofia, Audrey Hepburn ve Robert De Niro gibi önemli isimleri ağırladı. Tarihi Mısır Çarşısı'nda konumlanan Pandeli Lokantası; İstanbul'a, asıl ruhunu ve mutfağını hatırlatmak için tarihi kapısını yeniden açtı.
Kentin öz ruhunu yaşatmayı amaçlayan Pandeli; Mısır Çarşısı'nın büyüleyici tarihi ambiyansında, tavanı kubbeli, ünü dünyaya yayılmış mavi çinilerle kaplı duvarları, kristal avizeleri ve beyaz masa örtüleri ile 'İstanbul'un asıl ruhu bozulmadan günümüze ulaşsaydı bir İstanbul lokantası nasıl olurdu?' sorusunun karşılığını veriyor.
Kültürü de mutfağı da çok katmanlı İstanbul'un sonsuz tarihini taşıyan ve yaşatan Pandeli mönüsünde; kağıtta levrek, patlıcanlı dönerli börek, hünkar beğendi, kuzu incik ve vişneli tirit gibi Pandeli'nin klasikleşmiş tatlarına yer verirken, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini de yeniden yorumluyor. Pandeli'nin 20 yıllık şefi Abdullah Sevim, unutulmaz lezzetleri eski tadıyla misafirler ile buluşturmak için tekrar mutfağa girerken, Şef Bayram Karaçam ise kattığı yeni yorumlar ile Pandeli'nin mönüsünü zenginleştiriyor. Mutfağı, yemeği, asırlık ruhu ve ambiyansıyla Pandeli, haftanın her günü 11.30 - 19.00 saatleri arasında, İstanbul'un asıl ruhuna sahip çıkmak, geleceğe taşımak ve devam ettirmek isteyenleri bekliyor. Pandeli, her akımın hızla tüketildiği, her hikayenin hızla anlatıldığı bir dönemde, zamansızlığa ve yavaşlığa bir çağrı niteliğinde...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.