Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

İş Sanat’ın 20. konser sezonu, 14 Kasım akşamı, Thomas Rösner yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayacak. Sanatseverleri özenle seçilmiş bir program bekliyor.

Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

20. Sezona "merhaba"
Yeni konser sezonunu, 14 Kasım Perşembe akşamı, Thomas Rösner yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle başlatacak olan İş Sanat'ta klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk oyunlarına uzanan pek çok etkinlik sanatseverle buluşacak. İş Kuleleri Konser Salonu'nda 21 Kasım Perşembe akşamı Gambia asıllı İngiliz müzisyen Sona Jobarteh, 24 Kasım Pazar günü ise Geveze Piyanist & Spolin-ist Öykü Tiyatrosu'nun hazırladığı çocuk oyunu 'Fırtına: Beethoven / Shakespeare' sahnede olacak. Edebiyatımızın usta isimlerinin şiir ve hikayeleri Serdar Yalçın'ın müziği ile bir araya gelmeye devam ediyor. Mehmet Birkiye ve Atilla Birkiye'nin sahneye hazırladığı ve izleyicileriyle ücretsiz olarak buluşan bu seri; 25 Kasım'daki Cemal Süreya Şiir Dinletisi ile başlayacak; Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Sait Faik Abasıyanık ve Yaşar Kemal ile sürecek. Dinletiler ücretsiz, yerler numarasız olacak ve seyirci kabülü salon kapasitesiyle sınırlandırılacak. Kasım ayı etkinlikleri, 27 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek olan Özdemir Erdoğan konseriyle sonlanacak.



AJANDA
ALICE MÜZİKALİ
ZORLU PSM

Lewis Carroll tarafından yazılmış, dünya edebiyatın eşsiz eserlerinden Alice Harikalar Diyarında'nın, çağdaş müzikal uyarlaması Olan 'Alice', geçtiğimiz sezonun ardından yeni sezonda da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde seyirciyi selamlıyor! Türkiye'nın ilk büyük prodüksiyonlu müzikalı olan BKM, Zorlu PSM ve ıd iletışım ortak yapımı 'Alice', sahne tasarımı, müzikleri ve kostümleri ile göz kamaştırıyor. 'Alice' olarak sahneye çıkan Serenay Sarıkaya ile beraber, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Merve Dizdar, ibrahim Selim ve Şükrü Özyıldız boşrollerde.



İlk romanıyla kitap fuarında
Orçun Fıda, bu yıl 38. kez düzenlenen Tüyap Fuarı'nda kitapseverlerle buluşuyor. 9 kasım, saat 12.00'de Nemesis kitap standında, kısa bır süre önce yayınlanan ilk kitabı 'Devriye - tekrar doğanlar'ı okuyucuları için imzalayacak olan Orçun Fıda, kitap hakkındaki merak edilen soruları da cevaplandıracak. Okuyucuyla buluştuğu günden bu yana ismi ve içeriği ile merak uyandıran 'Devriye - tekrar Doğanlar', hayatın doğum ve ölümden ibaret olmadığını, kainatta var olan Her canlı ve nesnenin kendi zaman yolculuğunu nasıl tamamladığını, farklı karakterlerin hayat hikayeleriyle gözler önüne seriyor. Yazar, pek çoğumuzun aşiına olduğu, ancak hiçbir romanda bu kadar detaylı anlatılmamış önemli kavramları okurlara sunarak, onları sıra dışı gerçeklerle yüzleştiriyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.