Yeni yıla sıcak bir karşılama Miami

Yeni yıla karlar altında değil de sıcak bir sahil şehrinde girmek isterseniz Miami iyi bir alternatif olabilir. Dünyanın en gözde şehirlerinden Miami’de hem yeni yılı kutlayıp hem de kışın ortasında yaz tatili yapabilirsiniz.

Yeni yıla sıcak bir karşılama Miami

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

ABD'nin Florida eyaletindeki en ünlü şehirlerinden biri olan Miami, ülkenin genel yapısı ve kültüründen farklı bir şehir. Halkın çoğunluğu Kübalı, Haitili ve Karaiplilerden oluşuyor. Bu nedenle de bu ırkların kültürlerini ve canlılığını yansıtıyor. Bu özellik, şehrin gece hayatına da yansımış. Dansın, eğlencenin hiç bitmediği şehirde gündüz okyanus ve güneşin keyfine vardıktan sonra gece de neon ışıklı barlarda ve gece kulüplerinde sabaha kadar eğlenebilirsiniz. Yılbaşı gecesi ise şehirdeki eğlence doruğa çıkıyor. Mekanlardaki kutlamalar sokaklara taşıyor. Miami deyince akla hiç şüphesiz Miami Beach gelir. Dolayısıyla ilk işiniz Miami Beach'e gitmek olacaktır. Denize girmeseniz bile kumsalda yürüyüş yapmanızı öneririm. Sahil boyunca uzanan Ocean Drive ise, şehrin kalbinin attığı yer. Art Deco tarzı butik oteller, otellerin havuzları, kafeler, barlar, restoranlar ve kulüplerin sıralandığı cadde, günün her saati çok hareketli. Lüks otomobillerin cirit attığı cadde, gece ise eğlenen insanlarla dolup taşıyor.

Miami'nin alışveriş caddesi ise Lincoln Road... Bu caddede hem yemek yiyip hem de alışveriş keyfi yapabilirsiniz. Bu caddede müziğiyle sizi mest eden sokak müzisyenlerinden tutun, danslarıyla gözünüze hitap edecek sokak dansçılarına kadar birçok sokak sanatçısı görebilirsiniz. Miami'nin zengin halkının buluşma noktası olarak 1920'lerde inşa edilmiş olan Espanola Way ise, günümüzde Latin rüzgarlarının estiği birçok kafe ve restorana ev sahipliği yapan bir cadde.

Okyanus kenarında, masmavi suların kıyı kısmından çevrelediği eğlence dolu Miami'nin şehir hayatını görmeden dönmemek lazım. Gökdelenleri, takım elbiseli insanları, birçok dünya lezzetini tadabileceğiniz bar, kafe ve restoranları ile Downtown Miami hayatın dolu dolu yaşandığı bir şehir merkezi.

Miami, dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri olduğu için her bütçeye uygun çok sayıda otel bulunuyor. Greater Miami ve Miami Beach bölgesindeki oteller, aileler için ideal. Coral Gables bölgesindeki oteller genelde Avrupa stilini yansıtıyor. Key Biscayne bölgesi ise lüks otelleri ve essiz okyanus manzarasıyla rağbet görüyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.