Kuzey Kutbu’nda sıra dışı bir tatil deneyimi Rovaniemi

Kış turizmi ve özellikle de yılbaşı tatili için en cazip adreslerinden biri de Rovaniemi. Finlandiya’da Kuzey Kutup Dairesi’nde yer alan bu özel bölge, birçok sıra dışı deneyimi bir arada yaşama fırsatı sunuyor.

Kuzey Kutbu’nda sıra dışı bir tatil deneyimi Rovaniemi

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Kuzey Kutup Dairesi'nde, kutup çizgisinin üzerinden atlamak, Noel Baba'nın resmi evinde onunla fotoğraf çektirmek, ren geyikleri ve husky'lerin çektiği kızaklarla ormanda gezmek size de çok cazip geliyorsa o zaman Finlandiya'nın Rovaniemi şehrine gitmelisiniz. Kuzey Avrupa'nın en gözde yerlerinden olan Rovaniemi, Finlandiya'nın Lapland bölgesinin başkenti. Şehir, Kuzey Kutup Dairesi'nde (Arctic Circle) yer alıyor ki zaten en büyük özelliklerinden biri de bu. Noel Baba'nın resmi evi olan Santa Claus Village da burada bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından turist çeken ve son yıllarda Türklerin de büyük ilgi gösterdiği Rovaniemi'nin en yüksek sezonu ise kasım ile mart ayları arası...

Şimdi size, bir Rovaniemi turunda, neler yapacağınıza dair biraz bilgi vereyim. Önce ren geyiği çiftliğini ziyaret edip orada Lapland kültürü hakkında bilgi alıyorsunuz ve devamında da, geyiklerinin çektiği kızaklara bir tura çıkıyorsunuz. Bu tura uygun kıyafetiniz yoksa kar kıyafetleri ve ekipmanlar kiralayabiliyorsunuz. Turun sonunda hatıra olarak Ren Geyiği Sürüş Sertifikası bile alıyorsunuz. Ardından Noel Baba'nın evine gidiyorsunuz. Burada, Noel Baba ile fotoğraf çektirebilir ve sevdiklerinize, Santa Claus'un kendi postanesinden kart gönderebilirsiniz. Rovaniemi'de husky safari yapmayı da ihmal etmeyin. Bu tur için de yine bir çiftliğe gidip önce bu güzel köpekler hakkında detaylı bilgi alıyorsunuz sonra da onların çektiği kızaklarla ormanda gezintiye çıkıyorsunuz. Bu arada isterseniz snowmobiller ile kar safariye çıkıp yüksek karlı tepelerden Lapland'ın muhteşem manzarasına tanık olabilir ve buz gölünde balık tutup farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Doğayla ve hayvanlarla bu kadar iç içe zaman geçirdikten sonra şehre de vakit ayırın. Rovaniemi'nin caddelerini turlayıp alışveriş yapabilirsiniz. Kışlık kıyafetler ve yöresel hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Geceleri de şehrin bar ve kulüplerinde Finlandiyalılarla birlikte eğlenebilirsiniz. Bu arada THY'nin aralık başında Rovaniemi'ye direkt seferlere başladığını da hatırlatayım.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.