Şimdi e-planlama zamanı

Düğününüzü daha pratik ve verimli bir şekilde organize etmenin yollarını arıyorsanız, bu uygulamalar tam sizlik! Şimdi elinizdeki kağıt, kalemi yavaşça bir kenara bırakıp biraz da teknolojiye güvenme vakti...

Şimdi e-planlama zamanı

YAZI İREM ORHAN irem.orhan@sabah.com.tr

Düğün organizasyonları her ne kadar tek güne sıkışan etkinlikler olarak düşünülse de kendi içinde fazlaca alt başlığa sahip oluyorlar. Hal böyle olunca bir taraftan kısıtlı vakitle yarışılan hazırlık maratonunda diğer taraftan da süreci idare etmek çiftleri zaman zaman zorlayabiliyor. Ama rahat olun, gündelik hayatımızın içinde neredeyse her alanda destek aldığımız akıllı telefonlarımız bu konuda da en büyük destekçimiz. İşte organizasyonla ilgili orijinal fikirlere ulaşıp, planlamalarınızı kolaylıkla yapabileceğiniz ve dahi size zamandan kazandıracak o uygulamalar...

BÜTÜN FOTOĞRAFLAR BİRLEŞSİN
Düğününüze davetli olarak gelen kişilere Eversnap uygulamasını kullanmalarını önererek, gece boyunca çekilen tüm fotoğraf ve videolarınıza bu ağ üzerinden ulaşabilirsiniz. Tabii düğün sahipleri olarak siz de yine çekilen tüm fotoğrafları bu uygulama üzerinden davetlilerinizle paylaşabilirsiniz. Sonuçta hayatınızdaki en önemli gün ve ara ara bu fotoğraflara bakıp, o güne dönmek sizi mutlu edecek. Bu güzel günü belgelemenizi sağlayacak diğer bir paylaşım uygulaması ise WedPics. Bir e-posta üzerinden arkadaşlarınızı davet edeceğiniz bu uygulama, konuklarınızın ve sizin düğün esnasında çektiğiniz tüm fotoğrafları tek alan üzerinde toplamanıza yardımcı oluyor. Uygulamada fotoğraflar için farklı filtre seçenekleri de mevcut.

TÜM ADIMLARI TEKER TEKER PLANLAYIN
Gelin ve damat adaylarına düğünlerinin her aşamasını planlamada gelişmiş seçenekler sunan WeddingWire, organizasyon gününüzle ilgili tüm adımları teker teker planlayabildiğiniz bir uygulama. Evlilik hazırlığındaki çiftlere düğün organizasyon ve planlama konusunda neredeyse her konuda destek sunan uygulama, düğün bütçesi hesaplamadan, davetli listesi oluşturmaya kadar birçok farklı özelliği kullanarak, düğününüzü en iyi şekilde organize etmenizi sağlıyor.

GERİ SAYIM BAŞLASIN
Hayattaki her türlü önemli anınızı geri saymada yardımcı olan Widget'ler, özellikle doğum günleri, tatiller, düğünler, yıldönümleri ve diğer özel günler için ideal. Özel günlere geri sayımlarınızı kolaylıkla takip etmenizi sağlayacak uygulama, pratik kullanımıyla da dikkat çekiyor.

HAZIRLIK SÜRECİNE EĞLENCE KATIN
İçeriğindeki yüksek sayıdaki görsel kaynağı ve farklı düğün portfolyolarına bakarak ilham alabileceğiniz hikayelerle dolu olan The Knot Wedding Countdown, gelinlikten davetiyeye hatta düğün bütçesi hesaplama aracına kadar planlama süreçlerinin her anında en büyük destekçiniz. Uygulama, eğlenceli içeriğiyle de hazırlık sürecinizi daha keyifli bir hale getirmeye niyetli.

KİŞİSEL MUHASEBE UZMANINIZ
Düğün hazırlığı içinde olanların süreçteki tüm harcamalarını kontrol edip, bütçe hesabı yapabilecekleri Harcama Yöneticisi, organizasyonlardaki bütçesel sıkıntıların önüne geçmek üzere kurgulanmış. Uygulamanın sunduğu özelliklerden faydalanarak harcamalarınızı yönetip, gider kalemlerinizi takip ederek, ayırdığınız bütçeyi en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Düğün için yapacağınız harcamaları kontrol altına almak amaçlı kullanabileceğiniz diğer bir uygulama da Wedding Budget Calculator. Bu uygulama ile ne için, ne kadar para harcadığınızı da kontrol altına alabilirsiniz. Böylece bütçenizi aşıp aşmadığınızı her aşamada kontrol edebilir, gereksiz harcamaların önüne geçebilirsiniz.

DETAYLAR ONDAN SORULUR
Kusursuz bir düğün süreci planlamak isteyen çiftlerin düğünle ilgili her aşamayı en ince detayına kadar bulabildiği bir uygulama WeddingHappy. Diğer planlama uygulamalarından farklı olarak yapılan işlerin hangi seviyede olduğu ve gösterilen gelişme gibi ince detaylara kadar geri bildirim veren uygulama, düğün hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde tamamlamanıza yardımcı oluyor. Uygulamayı kullanıp, unutabileceğiniz tüm detayları buradan takip ederek kusursuz bir düğün hazırlık süreci geçirebilirsiniz.

VİDEOLARINIZI DÜZENLEYİN
Sadece düğünler için geliştirilmemiş olmasına rağmen, bu tip organizasyonlar için oldukça elverişli olan Movavi, kullanımı son derece kolay ve eğlenceli bir video düzenleme uygulaması. Aplikasyon ile düğün geceniz boyunca çevrenizdeki kişilerin çektiği farklı videoları bir araya getirip eğlenceli bir bütün oluşturabilirsiniz. Hatta bu videolara kendi çektiklerinizi de ekleyip, çeşitli düzenlemeler yaparak ömür boyu hatırlayacağınız anılar yaratabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.