Hint yağının hiç ummadığınız 7 kullanım alanı

Dr. Mehmet Öz, ağrıdan tutun da sindirimle ilgili sorunlara kadar, bebekler ve evcil hayvanlarımız için bile kullanabileceğiniz Hint yağını ve faydalarını yazdı.

Hint yağının hiç ummadığınız 7 kullanım alanı

Dr. Mehmet Öz Youtube/Dr.ÖzveEkibi

Gastor (castor) yağı olarak da bilinen Hint yağı yüzyılı aşkın süredir ilaç olarak kullanılıyor. Ancak daha az bilinen ve harika çözümler sağlayan farklı kullanım alanları da mevcut. Ağrıdan tutun da sindirimle ilgili sorunlara kadar, bebekler ve evcil hayvanlarınız için bile kullanabileceğiniz Hint yağının 7 farklı kullanımını sizin için anlatıyorum.

CİLT PROBLEMLERİNE İYİ GELİR
Antimikrobiyal ve anti-infl amatuar etkilerinden dolayı Hint yağı akne ve siğil gibi sinir bozucu cilt sorunlarında destek sağlar. Hint yağını temiz bir kulak temizleme pamuğu ile sürüp gözlemlerseniz bir iki hafta içinde bu problemlerdeki iyileşmeyi göreceksiniz. Hint yağı aynı zamanda iyileşmeyi desteklediğinden ve kokusu hayvanınızın yarayı yalamasını önleyeceğinden ötürü evcil hayvanlarınızdaki ufak sıyrık veya enfeksiyonlar üzerinde de oldukça etkilidir.

KAS VE EKLEM AĞRILARINI HAFİFLETİR
Hint yağı çok iyi bir masaj yağıdır. Kas ağrısı için biraz hint yağını alıp nazikçe ovmak yeterlidir. Sadece bu hareket bile çok işe yarar çünkü kan akışını hızlandırır. Aynı şekilde, cilt üzerine uygulamayla bile eklem ağrılarına iyi gelir. Eklem iltihabı ve ağrısı için hint yağı ve kırmızı acı biber karıştırarak sürün.

SAÇ UZAMASINI HIZLANDIRIR
Vücuttaki dolaşımı artırdığı için çok az Hint yağı hafi fçe ısıtılarak, sonra soğumasına yakın hafi f ılık şekilde saça ve saç derisine masaj yapıldığında saç uzamasını destekler. Islak saçlarınızı havluyla kuruladıktan sonra sürerseniz daha kalın, parlak ve dolgun olmalarına yardımcı olur. Eğer dikkatli bir şekilde az miktarda hint yağını geceleri yatmadan önce kirpiklerinize de sürerseniz yine aynı etkiyi elde edersiniz. Hint yağı aynı zamanda yanık bitki özleriyle de karıştırılıp doğal bir rimel için de kullanılabilir ancak bunu hazırlamak biraz zahmetli olabilir.

KABIZLIĞA İYİ GELİR
Yetişkinler için günde 1-2 yemek kaşığı, çocuklar için ise 1-2 çay kaşığı Hint yağı birkaç saat içinde bağırsaklarınızı temizlemeye yardımcı olacaktır. 2 yaşından küçük çocuklar 1 çay kaşığından daha fazla almamalıdır. Daha kolay yutulması için portakal suyu ile karıştırabilirsiniz. Her zaman önerilen doza çok dikkat edin çünkü fazlasını tüketmek tehlikeli olabilir. Bu kullanım aynı zamanda kısa bir süre için olmalıdır ve devamlı kullanılmamalıdır.

İYI BIR UYKUYA YARDIMCI OLUR
Amerika'daki yetişkinlerin çoğu uyku eksikliği yaşıyor ve ihtiyaçları olan düzenli 7-7.5 saatlik uykuyu almıyor. Hint yağının neden hızlı ve derin bir uykuya destek olabileceği henüz keşfedilmemiş olsa da çok az miktarda hint yağını göz kapaklarınıza parmağınızla çok yumuşak dokunuşlarla vurarak uygularsanız uykuya dalmanıza, iyi uyumanıza ve jetlag sonrası dinlenmenize yardımcı olabilir. Normalde uyuduğunuzdan daha uzun uyumaya ve eğer alarmınız 6 saat sonra çalacaksa uyku sersemi şekilde uyanmaya hazır olun.

KOLİK SEMPTOMLARI HAFİFLETİR
Birçok kişi tarafından, bebeklerde kolik sebebinin bir çeşit gaz sancısı olduğu düşünülür bu yüzden Hint yağının hem sindirime iyi gelen hem de uykuyu destekleyen etkileri iyi bir çözüm olabilir. Yine cilt üzerine sürmek işe yarayabilir. Bebeğinizin mide ve göğsüne az miktarda ve nazikçe hint yağı sürerek hızlı ve rahatlatıcı bir uyku almalarına yardımcı olabilirsiniz.

MANTAR ENFEKSIYONLARINA İYİ GELİR
Hint yağı, içindeki andesilenik asitten dolayı güçlü mantar önleyici etkiler gösterir. Eğer saçkıran, atlet/sporcu ayağında oluşan veya kaşınma gibi mantarların sebep olduğu sorunlar yaşıyorsanız bu doğal çözümü deneyebilirsiniz. Hint yağını ısıtın ve ılıyana kadar bekleyin. Dokunabileceğiniz kadar ılık olsun. Problemli bölgeye gece yatmadan önce sürün. 1 hafta gibi bir süre içinde iyileşme göreceksiniz ancak tamamen çözülene kadar uygulamaya devam edin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.