''Hakikate ulaşmak emek gerektirir''

Ressam Recep Çiftçi’nin ‘Bir tuvalde iki tablo’ mottosuyla son zamanlarda ilgi gören ve tamamı optik illüzyon tablolardan oluşan eserlerinin yer aldığı Verity koleksiyonu mayıs sonuna kadar Sapphire Art’ta görülebilir.

''Hakikate ulaşmak emek gerektirir''

YAZI ÖZGE ZEKİ

Sanat eserleri günümüzde farklı boyutlarıyla, dijital açılarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Ressam Recep Çiftçi'nin eserlerinde de ilk bakışta soyut bir renk kompozisyonu görülüyor. Fakat eserlere cep telefonlarınızın kameraları ya da fotoğraf makinelerinin kadrajından yani bileşik mercekle bakıldığında ise bir suret ortaya çıkıyor. Ressam Recep Çiftçi, "Hakikat dokunabileceğimiz veya avuçlayabileceğimiz bir şey değildir. Ona ulaşmak için çoğu zaman çaba ve emek gerekir" diyor ve ekliyor: "Bakış açımızı değiştirmek ve yeni fikirlere açık olmak gerekiyor. Her fikri yeni bir renkle ifade etsek, fikirden fikre geçmek veya tutarlı bir düşünce üretmek bir ahenk oluşturmaktır. Bu ahenge ulaştığımızda gerçeği sezebiliriz. Çalışmalarımda da aynı konu işleniyor. İlk bakışta soyut bir renk kompozisyonu gibi görünür fakat kamera merceğinden bakıldığında ise suret ortaya çıkar. Kamera burada gönül gözünü sembolize ediyor. Gerçek gönül gözüne görünür. Bu sebeple tablolarımın her birinin ismi 'Verity'. Mona Lisa'nın hakikati olarak Mona's Verity gibi isimler kullandım." Küratörlüğünü Feride Çelik'in üstlendiği sanatçının ilk solo sergisi mayıs sonuna kadar Sapphire Art'ta görülebilir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.