''Evlilik listelerinde daha kullanışlı tasarımlar seçiliyor''

SırMaison kurucu ortakları Şirin Yalçın ve Rosella Karabacak’a pandemiyle güncellenen evlilik listelerinin detaylarını ve yeni Wedding Concierge hizmetlerini sorduk.

''Evlilik listelerinde daha kullanışlı tasarımlar seçiliyor''

RÖPORTAJ ÖZGE ZEKİ

Düğün mevsimi yaklaştıkça evi hazırlamak için doğru planlamalar da önem kazanıyor. Son bir yıldır yaşanan pandemi atmosferi kuşkusuz evlere yüklenen anlamın da değişmesine sebep oldu. Zamanımızın büyük kısmını evlerimizde geçirdiğimiz için dekorasyon ve konfor unsurları hiç olmadığı kadar önem kazandı. Peki, yeni evlenecek çiftler evlerini hazırlarken nelere dikkat etmeli? Evililik listeleri nasıl güncellendi? SırMaison kurucu ortakları Şirin Yalçın ve Rosella Karabacak, sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle markanızın yeniliklerini bizimle paylaşır mısınız?
Şirin Yalçın:
SırMaison her sezon birçok yeniliği, birçok yeni markayı dostlarıyla buluşturan bir marka. Sadece bununla kalmayarak marka çeşitliliğini, rafine bir seçkiden geçirdikten sonra kendi çatısı altında tanımlıyor. Bu sezon tabii bizi de en çok heyecanlandıran yeniliğimiz SırMaison İstinyePark mağazasında sunduğumuz Wedding Concierge hizmeti.
Rosella Karabacak: SırMaison'da dünyaca ünlü markalar ve yerli tasarımcılardan aldığımız ürünler yer alıyor. Uzun yıllardır Raynaud Limoges ve Ercuis'in distribütörüyüz, bir diğer önemli marka Lalique'i de mağazasında bulundurabilen tek markayız. Bu üç marka da Fransa'nın en önemli ve köklü markalarından. Ercuis çok önemli bir gümüş markası. SırMaison yolculuğuna 3 marka ile başlamıştık, şimdi ise yaklaşık 40 markamız var. Bu sene herkes için çok zor bir sene oldu. Fakat biz durmak istemedik; yatırıma, istihdama devam ettik. Çok istediğimiz bir lokasyon olan İstinyePark'ta beşinci mağazamızı açtık.

Wedding Concierge hizmetinizden bahseder misiniz?
Ş.Y.
Wedding Concierge hizmeti aslında telaşlı dönemlere yardımcı olmak adına hayata geçirdiğimiz bir uygulama. Evlenen ve ev kuran çiftlerin birbirine uyumlu hikayeler yaratmalarında yardımcı oluyoruz. İhtiyaç duymadıkları eşyaların onlara hediye olarak gelmesini önlüyor, onları ihtiyaçları olan ürünlerle buluşturuyoruz. Gelen hediyelerin zahmetsizce değişimini sağlayarak, eksikliklerin tamamlanması için özel bir servis. Bir gelenek olarak hepimizin bildiği çeyiz sistemine benzetebiliriz bunu. Hem bizim geleneklerimiz hem de yurtdışında sunulan servisi birbiriyle harmanladık. Çiftler düğün öncesi kendilerine bir liste yapıyorlar. Bu listenin içinden misafirler istedikleri, kendilerinin uygun gördükle ürünü seçip hediye ediyorlar. Bu süreçte danışmanlarımız kişiye özel bir servis vererek, çiftlerin istedikleri her anda, evlerindeki her ihtiyaca ve tasarıma uygun çözümler sunuyor. Ayrıca isteme, söz, nişan tepsileri ve düğünde misafirlere hediye verilebilecek ürünler gibi pek çok alan da bu servisin içinde yer alıyor.

Sizce evlilik listeleri pandemiyle beraber şekil değiştirdi mi? Bu konuda son bir yılda çalıştığınız çiftlerden yola çıkarak gözlemleriniz neler?
R.K.
Pandemide düğünler ertelendi fakat kesinlikle umutlar ertelenmedi. Umut devam etti; bir gelinin umudu tüm sıcaklığıyla yaşamaya devam etti. O yüzden listelerini hazırlarken daha kullanışlı daha kendilerinin kullanımına yönelik tasarımlar tercih ettiler. Evde geçirdikleri zaman da nelere daha çok ihtiyaç oluyor, neler ise bazen sadece onlar için lüks olabiliyor, bunların daha iyi farkına varabildiler.

Sizce evlilik listeleri pandemiyle beraber şekil değiştirdi mi?
Ş.Y.
Bu yaz yine eskisi gibi büyük ve kalabalık düğünlerin olacağını düşünmüyoruz. Daha küçük grupların davetli olduğu, samimi ve bir o kadar da şık ve davetler, büyük düğün organizasyonlarının yerini alacaktır.

Evlerini hazırlama aşamalarında olan çiftlere tavsiyeleriniz neler olur?
R.K.
Dünyada eklektik dekorasyon giderek yaygınlık kazanıyor. Yeni çiftlere tavsiyemiz evlerini yalın ve düz dekore etmeleri. Kendilerine ailelerinden yadigar olan, yaşanmışlığı olan tasarımlara yer verebilirler tabii. Belki bir ayna, ufak bir komodin, bir heykel ama muhakkak geçmişte kalan bir objeyi, geçmişten kalan bir tasarımı günümüzdeki modern tarzla birleştirmeyi tavsiye ederiz.
Ş.Y. Bu bir telaş ama unutulmamalı ki hayatın en güzel telaşlarından biri. Olabildiğince süreci yavaş yaşayıp zamanın keyfini yaşasınlar. Tavsiyelere mutlaka kulak versinler çünkü tecrübe her zaman kıymetlidir. Biraz akışa bırakmalarını tavsiye ediyorum ben bir de. Düğün tarihleri de değişebiliyor, organizasyon içeriği de değişebiliyor. Ama anda kalmayı öğrenirlerse bu değişikliklere daha rahat uyum sağlayabilirler.

Düğün sofralarında bu yaz trendler ne yönde?
R.K.
Tabii ki zor bir dönem geçirdiğimiz için bu senenin renkleri çok çeşitli. Sarı, pembe, mavi, turuncu gibi canlı renklerle düğün sofraları rengarenk olacak. Bu sene özellikle pembeler çok önde. Pembe güller, pembe şakayıklar… Samimi ve rahat düğünlerde şıklık yine ön planda olacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.