2021 düğün trendleri

Gelinlikten damatlığa, düğün pastasından gelin buketine kadar 2021 yaz aylarının trendlerini işin uzmanlarına sorduk. Pandeminin etkisiyle formatları değişen düğünlere uzmanların önerilerileriyle hazırlanabilirsiniz. Az sayıda kişinin katılımıyla gerçekle

2021 düğün trendleri

HAZIRLAYAN ÖZGE ZEKİ

BÜŞRA ORAKÇIOĞLU
Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kreatif Direktörü

Bu ilkbahar-yaz sezonunda her iki markamızın da Ceremony koleksiyonlarını tasarlarken, fonksiyonellik, rahatlık ve şıklığı birleştirmek istedik. Damat Tween'de ekru ve siyahın ön planda olduğu, dokularla ve desenlerle vakit kaybettirmeyen bir Ceremony koleksiyonu sunuyoruz. D'S damat Ceremony koleksiyonumuzda kırlangıç ve ince şal yaka smokinler başrolde. 'Kalite' unsurunu öne çıkartan koleksiyonda siyah ve lacivertin en zamansız tonları kusursuz kalıplar ile birleşiyor. Her iki markamızda da amacımız şıklığı sadelikte bulmak. Genişleyen yakalara ister tek düğme, ister kruvaze smokin seçenekleri sunan tasarımlarımızı Ceremony serisi beyaz gömlekler ve saten kuşaklar ile tamamladık. Her iki koleksiyonda da tamamlayıcı parçalar olarak kol düğmeleri ve deri ayakkabıların yanı sıra, dikkati tek bir noktaya çekmek isteyenlere eşlik edecek gösterişli papyonlar, sadeliği bozmak istemeyenler için ise düz renk şık saten papyonlar bulmak mümkün.

MARIA BULANALP
Maria'nın Çiçekleri'nin sahibi

Gelin buketi kesinlikle gelinliğin önemli tamamlayıcısı. Gelinlerle birlikte konsepti, renk skalasını belirleyip, buketleri öyle tasarlıyoruz. Bu sene pandemiyle oluşan yeni normalle birlikte minimalist çizgide, gösterişten uzaktan modeller ön planda. Bu seneki minimalist akımı kendine özgür, minimal ama karakterli seçimler olarak tanımlayabiliriz. Buket tasarımları; sade, soft, dolgun, uzun ve kabarık, kısa ve işlemeli, desenli, dantelli, yalın... Tercihler ne olursa olsun yeni sezonda buketlerde doğal tavır ön planda. Bu sene en çok tercih edilen buketler ise sade lale, şakayık ve boho romantik olan buketler.

EBRU ERBERDİ
7Catering'in kurucusu

2021 yılı pandemi yüzünden birçok açıdan farklı bir yıl oldu. Trendleri de günümüz şartları belirledi. En başta birçok kişi samimi seremoniler ve mikro düğünler tercih eder oldu. Evlerimizin bahçeleri çok büyük değer kazandı. Otellerde yapılan büyük düğünler yerine bahçelerde daha samimi organize edilen düğünlere bu yaz çokça rastlayacağız. Kendi bahçenizde yaptığınız düğünler aynı zamanda otel düğünlerinden çok daha ekonomik olduğu için dekor, catering gibi detayları da rahatlıkla zevkinize göre yapabileceksiniz. Düğün trendlerinde bu sene özellikle çok daha fazla özen ve kişiye özel çalışmalar göreceğiz. Tabağından çatal, bıçağına dünyada en tanınmış markalarıyla hazırlanmış özenli sofralar düğünlerde çok trend olacak... Düğünlerdeki kişi sayıları da düştüğü için bütçeler kişi başı bazında daha da artacak. Bahçelerdeki farklı aydınlatmalar bu sene popüler olacak. Eski tip robotla aydınlatmalar yerine romantik daha sofistike ışıklandırmalar tercih edilecek. Yeşilin tonları bu sene çok trend diyebiliriz. Çok fazla şatafatlı masalar yerine daha sofistike sofralar ve tasarımlarla bu sene sıkça karşılaşacağız. Pastalar küçülüyor. Büyük pastalar yerine daha küçük şeker hamuruyla yapılmamış pastalar daha trend olacak. Pastalar düğün konseptine uygun canlı çiçeklerle dekore edilecek. Catering hizmetleri malzeme ve sunum kalitesiyle davetleri çok daha keyifli hale getirecek. Mönülere davetli sayısı azaldığı için deniz mahsülleri ve kabuklular da rahatlıkla girebilecek. Gelin ve damadın zevkine göre dünya trend mutfakları menülerde sıkça tercih ediliyor. Düğünlerde aynı zamanda dünya mutfağından seçkiler de çok trend; Hint, Japon, Thai ve İtalyan...

GÖKALP KOPARAN
Puçi Fotoğraf ve Film'in kurucusu

Dünyayı ve son zamanlarda ülkemizi kasıp kavuran pandemi ortamında çiftler nikahlarını ve fotoğraf çekimlerini daha sade tarzlarda yapmayı tercih ediyor. Organizasyona yetişme telaşı olmadığı için fotoğraf çekimine uzun zaman ayırabiliyorlar. Tabii aile ve arkadaş çekimlerinde maskeleri iki dakika bile çıkarmanız o çekimi daha iyi hale getirecektir. Size tavsiyem yarım saat bile olsa her şeyi unutup fotoğraf çekiminin tadını çıkarmanız olacak. Yaşama sanatı, belirsizlikler dehlizinde başınıza gelebilecek her olaya hazırlıklı olmak ve bununla baş edebilecek bir zihin yapısına ulaşmaktır. Bu sefer yanınızda hayat arkadaşınız da var. Sağlık ve sevgiyle...

GÜLAFER ATAŞ
Moda tasarımcısı

2021 gelinlik modellerinde volanlar, büzgüler, şifon ve tüller çok tercih edilen modeller olacak. Gelinlik kumaşlarında ipek ziberlin, ipek şifon, Fransız danteli ve kasnak işlemesi kumaşlar göreceğiz. 2021 gelinliklerinde kullanılan inci ışıltısı gelinlerin masumiyet ve sadeliğini öne çıkaracak. Gelinlik renklerinde bu yıl inci beyazı, ekru ve beyaz ilk tercihler arasında olacak. Gelinlerin vazgeçilmezi uzun saçaklar bu yıl biraz kısalacak. Kısa duvaklar ve Helenistik taçlar daha çok tercih edilecek. 2021'de hareketli, uçuşan, ışıltılı, zarafetin ve sadeliğin tercih edildiği gelinlikleri göreceğiz. Biz de 2021 koleksiyonumuzu hazırlarken Türk kültüründe, bir devre adını vermiş, baş tacı olacak kadar sevilip benimsenmiş ve hem geçmişte hem de günümüzde zarafetin, inceliğin ve masumiyetin sembolü olan laleden esinlendik Bunun yanı sıra ışıltılı, kabarık ve kullanımı rahat gelinlikleri de tercih ettik.

DİLARA TAHINCIOĞLU SEL, BERNA HALAÇOĞLU
D'lara Chocolate&Events'in ortakları

2021'de aşırı gösterişli davetlerin tercih edilmediği, sayıca daha küçük ve samimi bir ortamda gerçekleşen özellikle açık hava düğünleri revaçta. Samimiyet, sevgi, aile, arkadaşlık gibi kavramlar içeriği daha belirleyici hale geldi. Dilara Events olarak sadece oturma düzenli düğünleri değil, lounge/parti düzenindeki düğünleri de çok beğeniyoruz. Çadır konseptli nişan ve küçük nikahlar da çok tercih ediliyor. Kısacası 2021 trendini, doğallığın ve samimiyetin içinde düşünülmüş gizli detaylar oluşturuyor diyebiliriz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.