Düğünde kriz yönetme sanatı

Hayatınızın en büyülü dakikaları; düğün töreniniz... Her detay unutulmaz ve kusursuz olmalı. Bu yüzden düğününüzde yaşanabilecek her türlü krizi anında yönetebilmeli ve çözmelisiniz. Nasıl mı? İşte birkaç ipucu...

Düğünde kriz yönetme sanatı

Yıllardır iple çektiğiniz o büyük gün gelip çattı. Tüm gözler üzerinizde... Bu yüzden her şey kusursuz olmalı. Saçınızdan makyajınızın yapılmasına; düğün mekanınızdan fotoğraf çekimine kadar o özel günün hemen her aşamasının kontrolünüz altında olduğundan emin olmalısınız. Evet, belki ufak tefek aksilikler çıkabilir. Ancak hepsine hazırsınız... Çünkü düğünüzde çıkabilecek olası minik krizlerle mücadele edebilmeniz için size minik bir rehber hazırladık. Yapmanız gereken tek şey, düğünde kriz yönetebilme sanatına sahip olmak.

BİRİNCİ AŞAMA: EVDEN ÇIKMADAN ÖNCE

Düğün gününüzde evinizden dışarıya adım attığınız o anda, her şeyin kontrolünüz altında olduğundan emin olmalısınız. İlk emin olmanız gereken ise gelinliğinizin yanınızda olup olmadığı... Düğünden bir gece önce ihtiyacınız olabilecek her şeyi bir bavula koyarak herhangi bir şeyi unutmanın önüne geçebilirsiniz. O gün çok yorulacağınız için mümkünse yakınlarınızdan destek alarak üzerinizdeki baskı ve stresi azaltabilirsiniz. Hatta yakınlarınıza görev bölüşümünde de bulunabilirsiniz.

İKİNCİ AŞAMA: KUAFÖR KAZALARI

Prenseslerden rol çaldığınız düğün gününüzün en önemli anları elbette ki kuaföre adım atmanızla başlayacak. Bu noktada unutmamanız gereken detay ise daha önceden prova yapsanız bile yapılan gelin saçını ya da makyajı beğenmeme olasılığınız. Bu yüzden kuaför salonunda işlerin sandığınızdan uzun sürmesi ihtimaline karşın kuaför randevunuzu 1-2 saat opsiyonlu alabilirsiniz. Böylelikle oluşabilecek tüm gecikmelerin önüne geçebilirsiniz. O anlara dair unutmamanız gereken diğer bir ayrıntı ise saçınız ve makyajınız yapılırken tişört yerine gömlek giymeniz. Zira gelinliğinizi giymek için tişörtünüzü çıkarırken saçlarınızı ve makyajınızı bozabilirsiniz. Gelinliğinizi giymenize yardımcı olacak kişinin takı ve yüzüklerini çıkarmasını rica edebilir ve böylelikle hassas gelinlik kumaşınızı da korumuş olursunuz. Ve yine kuaförden çıkmadan önce gelinliğinizin altına giyeceğiniz ayakkabının etiketini söküp sökmediğinizi de kontrol etmelisiniz.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: DÜĞÜN ANINDA

Ve o önemli anlara dakikalar kaldı... Birazdan başlayacak düğün töreniniz eksiksiz ve kusursuz olmalı. Ama bunun için öncelikle her şey kontrol altında olmalı. İmkanlarınız el veriyorsa düğünde size eşlik edecek bir makyöz işinizi kolaylaştırabilir. Zira danatan ya da pasta yediğiniz anlardan sonra rujunuz bozulabilir ve makyaj tazelemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Düğünlerin en önemli adeti sayılabilecek takı merasimi için de yanınıza bir gün önceden küçük bir kese alabilirsiniz. Böylelikle hassas gelinliğiniz de zarar görmemiş olur ve düğün bitimine kadar kollarınızda onlarca bileziği taşımamış olursunuz. Bu noktada unutmamanız gereken en kritik detay ise düğün takılarınızı önceden anlaştığınız kişi dışında aceleyle bir başkasına teslim etmemek. Böylelikle küçük çaplı bir düğün depreminin de önüne geçmiş olursunuz. Son olarak takı merasimi için saatlerce ayakta kalacağınızı ve dans edeceğinizi de düşünerek yanınıza rahat ve yüksek topuklu olmayan ikinci bir ayakkabı alabilirsiniz.

DÖRDÜNCÜ AŞAMA: DIŞ ETKENLER

Düğününüzde sizinle ilgili olan pek çok detayı kontrol altına alabilir ve çıkabilecek küçük çaplı krizleri kolaylıkla yönetebilirsiniz. Ancak peki ya sizin dışınızda gelişecekler? Aslında bunun için de yapmanız gereken oldukça basit. Düğününüz açık mekandaysa aniden bastırabilecek yağmura hazırlıklı olmak için hem iç hem de dış mekanı olan bir yerde düğününüzü yapabilirsiniz. Düğün gününüze dair bir 'B Planı'nız mutlaka olmalı. Düğün gününüzde nikah memurunun tam saatinde düğün mekanında olması her şeyin büyük oranda kontrol altında olduğunu gösterir. Bunun için nikah memurunu düğününüze çağırırken bir önceki nikahın saatini ve olası trafik ve yol durumlarını hesaba katın. İkinci aşamada ise düğünden saatler önce fotoğraf ve video ekibinin hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Fotoğrafçının kuaförden çıktığınız andan itibaren size eşlik edeceğini bilerek güne stressiz devam edebilirsiniz. Bu noktada unutmamanız gereken detay, fotoğrafçının çektiği fotoğrafları arada sırada kontrol etmek. Zira günün sonunda asla sevmeyeceğiniz bir düğün albümüyle karşılaşmamak için arada sırada nasıl fotoğraflar çekildiğini kontrol edebilirsiniz. Yaşanabilecek fotoğraf krizleri için rehberinizde ikinci bir düğün fotoğrafçısının telefonunun olması her duruma hazırlıklı olmanız açısından oldukça faydalı.

BEŞİNCİ AŞAMA: KAZALAR

Geçtiğimiz yaz gazetelerde okuduğumuz, düğünde yaşanan yemek zehirlenmeleri oluşabilecek en büyük düğün krizlerinden biri. Bu nedenle düğün mönünüze riskli yiyecekleri, deniz mahsullerini ve özel sosları koyarken iki kez düşünmenizde fayda var. Yoksa kendinizi ertesi günün sabahında hastanelerde konuklarınızı ziyaret ederken bulabilirsiniz. Yine düğünlerde yaşanan ses sistemleri problemlerinin de önüne geçmek için önceden mutlaka önleminizi almalısınız. Müziksiz geçecek bir düğünün hem sizi hem de konuklarınızı mutsuz edeceğinizi söylememize gerek bile yok. Bu nedenle hem ses hem de ışık sistemini kuracak şirketin düğününüze gelirken yanında yedek ekipman olup olmadığını önceden kontrol etmelisiniz.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.