Bahçe ve teraslarda yaz trendleri

Edda Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, bahçe ve teras düzenlemelerindeki son trendleri yazdı.

Bahçe ve teraslarda yaz trendleri

Dekorasyonda yaz aylarına hazırlık yaptığımız bir dönemdeyiz. Küçük dokunuşlarla yapılacak büyük değişimler, yenilikler özellikle de bahçe ve teras düzenlemelerindeki son trendler şu sıralar herhalde dekorasyonda en çok ön plana çıkan konulardan biri. Pandemi döneminin de buna etkisi büyük tabii. Canlı renklerin kullanımı, organik formların ön plana çıkışı ve doğal malzeme kullanımı son zamanların yükselen trendleri. Doğal ve sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen malzemeler yaşam alanlarımızı bütünüyle ele geçiriyor diyebiliriz. Hafifliği ve doğallığı ile tercih edilen hasır ve rattan malzeme kullanılarak üretilen oturma birimleri, doğal malzemelerle biçimlendirilmiş el yapımı ürünler, tekstil ürünlerinde görülen elle çizilmiş baskılar ve desenler özellikle bahçeler ve teraslar için ideal. Eskitme bakır veya pirinçler ile beraber doğal taş, ahşap ve mermerle zeminde ve duvarlarda bu sene sıklıkla karşılaşacağız. Doğal malzemelerin yanı sıra bahçe mobilyalarında daha yumuşak hatlı, organik formlu, sert ve keskin hatları bulunmayan, içinde bulunduğu atmosferi yumuşatan mobilyalar tercih ediyor olacağız. Tabii oturma gruplarının yanı sıra farklı tasarımlarıyla tek kişilik salıncaklar da hem görsel olarak hem de ergonomi açısından oldukça tercih edilebilir gözüküyor.

AKSESUAR FARKI

Aksesuar olarak farklı boyutlardaki renkli mumlar yaz akşamlarının vazgeçilmezi. Yerde veya sehpa üzerinde sergileyebileceğimiz doğal malzemeden yapılmış hayvan figürleri ve teraryumlar da yine sıklıkla kullanılacak. Şehir içinde küçük bir apartman dairesinde, küçük bir balkona bile sahip olsak bu alanı daha geniş ve ferah gösterebileceğimiz düzenlemeler yapabiliriz. Küçük boyutlu, ahşap bir bank size hem mekandan kazandırabilir hem de balkonunuza bohem bir stil getirebilir. Bankın üzerine atacağınız küçük bir şal ile mekana renk katabilir, zeminde kilim desenli bir paspas ve köşede konumlandıracağınız büyük yapraklı bir saksı bitkisi ile bu alanı karantina dönemlerinde maruz kaldığımız stresten uzak muazzam bir rahatlama köşesine çevirebilirsiniz.

RENK ETKİSİ

Pantone'un 2021 yılı için belirlemiş olduğu Ultimate Gray (dumanlı gri) ve Illuminating (parlak sarı) renkleri dekorasyonda üstünlüğünü korurken yaz aylarında bu renklerin yanına dış atmosferi iç mekanlarda hissettiren gök mavisi (Pantone 15-4020 Cerulean) rengi de ekleniyor. Pastel turuncu ve yeşil gibi sıcak renkler de mevsimin canlılığını yansıtan renkler arasında. Bu yıl ayrıca yaşam mekanlarımızda mobilyalarda yuvarlatılmış hatlar, kalem bacaklar ve kıvrımlı, boğum boğum organik formlar ön plana çıkıyor. Organik ve akıcı formlarda tasarlanan mobilyalarla mekanlarda samimi ve farklı bir atmosfer oluşturmak mümkün. 2021 yılının yaz aylarında da popülerliğini koruyacak olan bu organik formlar kanepelerden, top gibi puf koltuklara, yuvarlatılmış şekilde ve amorf yapıda aydınlatmalara ve aksesuarlara kadar dekorasyonun her alanında karşımıza çıkıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.