Sağlıklı ve parlayan bir cilt için ipuçları

Kış boyunca yıpranan cildimizi yaza hazırlamanın zamanı geldi. Peki neler yapmamız gerekiyor? Dr. Mehmet Öz, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için bakım önerilerinde bulundu.

Sağlıklı ve parlayan bir cilt için ipuçları

Dr. Mehmet Öz Youtube/Dr.ÖzveEkibi

Kuru ve soğuk havasından dolayı kış ayları, cildimize sert ve acımasız davranmasıyla bilinir. Ancak kış geçti; bahar ve yaz geldi diye cildimizle ilgilenmeyi bırakmamamız gerekiyor. Isınan havalar da cildimize yeni zorluklar getirir. Bu yüzden yıl boyu sağlıklı bir cilt bakımı rutini sürdürmek çok önemlidir. Aşağıdaki önerileri cilt bakım rutininize eklemeyi deneyebilirsiniz.

HER GÜN NEMLENDİRİCİ SÜRÜN
Kışın cildinizdeki kuruluğu hissettiğiniz için daha iyi bakım yapmak daha kolaydır, ancak cildinizi bahar ve yaz aylarında da nemli tutmak çok önemlidir. Isınan hava, daha çok terleyeceğiniz anlamına geliyor, bu da ciltte dehidrasyona yani fazla su kaybına neden olabilir. Güneşten sonra cildinize anında nemlendirici sürerek tazeleyin. Günlük nemlendirmenin yanı sıra cildinizi güneş koruma faktörlü (SPF) krem ile koruyun ve cildinizin su kaybetmemesi için mutlaka bolca su için.

CİLDİ SIK SIK, ÖLÜ HÜCRELERDEN ARINDIRIN
Peeling tarzı cildi soyucu etkili ürünlerle cildin en üst katmanındaki ölü hücrelerden arındırmak cildinize parlaklık ve pürüzsüzlük sağlamaya yardımcı olur. En iyi sonuç için yazın jilet kullanmadan önce cildi ölü hücrelerinden arındırın. Hemen sonrasında nemlendirerek cildi pürüzsüzlerden arındırın ve nem dengesini sağlayın. Kendi peeling etkili ovma kreminizi evde yapabilirsiniz. Haftada birkaç defa yapabilirsiniz ancak eğer cilt soyulduktan sonra kızarıyor veya tahriş oluyorsa daha az yapın.

DOĞRU GIDALARI TÜKETİN
Vücudumuzdan içeri aldığımız her şey, bedenimizin dışını da etkiler; bu yüzden sağlıklı bir cilt için doğru beslenmek çok önemlidir. Bahar ve yaz ayları bol bol taze meyve ve sebzenin olduğu bir dönemdir; bu yüzden tükettiğinizde cildinize de çok iyi gelecek birçok sağlıklı alternatif bulunur. Yaban mersini, böğürtlen, karpuz gibi meyvelerin tam mevsimidir ve cildinize iyi gelecek antioksidanlarla doludurlar. Ispanak ve kale kıvırcığı gibi koyu yeşil yapraklı mevsim sebzeleri de cildiniz için çok faydalıdır.

YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN
Bahar ve yaz aylarında dışarıda daha fazla vakit geçirdiğimiz için cildimiz daha fazla hava kirletici ve ter ile temasta olduğundan gözeneklerimiz tıkanabilir. Her zaman makyajınızı iyice temizleyin ve yüzünüzü yıkayın. Cildiniz için en uygun temizleyici sabun, jel veya köpük ile yüzünüzü yıkayın. Her cildin farklı ihtiyaçları vardır. Örneğin akne eğilimli ciltlerin, hassas ciltlere göre bambaşka ihtiyaçları vardır. Cilt tipinizin hangisi olduğuna emin değilseniz veya cilt problemleri yaşamaya başlarsanız bir mutlaka dermatoloğa görünün.

TAZE İÇERİKLERLE KENDİ YÜZ MASKENİZİ HAZIRLAYIN
Cildinize iyi bakmanın bir diğer harika yolu ise haftalık olarak yüz maskesi uygulamaktır. Kendi maskenizi yapmak için onlarca mevsim meyve ve sebzelerinden faydalanabilirsiniz. Salatalık, muz, bal gibi mutfağınızda olan içeriklerle cildinizin nem dengesini koruyabilir, akneyi iyileştirebilir ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.