Her gören aşık oluyor, Barselona

Aşısını yaptıranlara kapısını açan İspanya’nın en gözde şehri, şüphesiz Barselona. Her görenin aşık olduğu; tarihi, mimarisi, kültürü, eğlencesi ve şehir boyunca uzanan plajlarıyla Barselona sizi çağırıyor.

Her gören aşık oluyor, Barselona

YAZI ŞERİF ERCAN

İspanya, turistlere kapısını açtı. Tek şartı var; iki doz Covid-19 aşısını yaptırmak. Bu arada Sinovac aşısını kabul ettiğini de belirteyim. 6 yaşına kadar çocuklarda herhangi bir belge istenmezken 6-16 yaşa arasındaki çocuklarda ise negatif testi şartı var. Aşınızı yaptırdıysanız İspanya sizi bekliyor.

İspanya'nın en gözde şehri Barselona ve o yüzden Avrupa'nın en çok turist alan şehirlerin başında geliyor. İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti olan Barselona, coğrafi konumu, tarihi, mimarisi, kültürü ve eğlencesiyle mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Yaz aylarında çok önemli bir ayrıcalığı da oluyor; şehir boyunca uzanan plajları...

Barselona'nın tarihi, bağlı olduğu İspanya'dan bile eski; 9. yüzyılda Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuş. Ünlü mimar Antoni Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900'lerden kalma binalarıyla dikkat çeken şehirde görülmesi gereken birçok yer var. Bunların başında gelen ve şehrin simgesi olan Sagrada Familia Kilisesi'nin yapımına 1882 yılında mimar Villar başlamış. Bir yıl sonra mimar Antoni Gaudi görevi devralmış. Gaudi'nin ömrü ancak kilisenin ön cephesi ve planlanan 18 kuleden sekizini tamamlamaya yetmiş. Gotik tarzın örneği olan ünlü kilise hala tamamlanamadığı için 'Bitmeyen Kilise' olarak da biliniyor.

Gaudi'nin Barselona sokaklarına attığı en güzel imzalardan biri de Casa Mila... Dolayısıyla Barselona'ya kadar gitmişken görülmesi gereken yerler listesine mutlaka eklenmeli.

İşte bir Gaudi eseri daha... Barselona'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri da Park Güell... Gaudi'nin imzasını taşıyan bu güzelliği görmeden dönmeyin. İçeride sizi rengarenk bir oyun bahçesi bekliyor! Barselona'da gezilecek yerler listesinin en başlarında tabii ki Las Ramblas da olmalı! Ünlü markaların mağazaları ve şık restoranları bir araya getiren bu ünlü caddeyi baştan sona gezmeden dönerseniz çok şey kaçırdınız demektir. Alışverişe meraklıysanız Barselona'da alışveriş yapabileceğiniz en iyi adreslerdin biri olan La Boqueria'yı da önerebilirim. Bu tarihi pazarda birçok şeyi bir arada bulabilirsiniz.

Barselonalılar son birkaç yıldır, kalabalıktan kaçmak için şehrin eski mahallelerine sığınıyor. Bunlardan El Born bölgesi ise bu aralar şehrin yerlileri için oldukça popüler mahallelerden biri. Eğer Barselona'yı yerlisi gibi yaşamak istiyorsanız harika pinchos restoranları bulabileceğiniz bu mahalleye mutlaka uğrayın.

Barselona'da tarihin en güzel çağlarına gidip samimi bir havayı solumak istiyorsanız Poble Espanyol sizi bekliyor. Küçük bir Barselona köyü oluşturulan açık hava müzesinde, İspanya'nın yerel hayatına dair pek çok iz sürebilirsiniz.

Bir dönem tren yolu depoları ve ambar olarak kullanılan Port Vell, 1992 Barselona Olimpiyatları için yeniden limanın bir parçası haline getirilmiş. Bu tarihten sonra Barselona'nın görülmesi gereken yerler listesinde en başta olan Port Vell'in içerisinde Avrupa'nın en büyük akvaryumu da bulunuyor.

Futbola biraz da olsa ilginiz varsa Barselona takımının stadı Nou Camp'a uğramamak olmaz. Avrupa'nın en büyük dünyanın ise kapasite bakımın en büyük 11. stadyumu olan Nou Camp, ihtişamlı mimarisi ise göz dolduruyor.

Katalan mutfağının ününü duymayan yoktur herhalde. Özellikle tapas ve paellası dünyanın en tanınmış yiyecekleri arasında yer alıyor. Tapas ve paellanın en lezzetlilerini yiyebileceğiniz yer ise Barselona. Bu arada Barselona'da yazın akşam yemeklerinin 21.30'dan sonra başladığını da hatırlatayım. O yüzden şehrin ünlü gece hayatı geç saatte başlayıp çok geç saatte sona eriyor.

ALIŞVERİŞ ZAMANI

Barselona'da gezilecek yerler listesinin en başlarında tabii ki Las Ramblas da olmalı! Ünlü markaların mağazaları ve şık restoranları bir araya getiren bu ünlü caddeyi baştan sona gezmeden dönerseniz çok şey kaçırdınız demektir. Alışverişe meraklıysanız Barselona'da alışveriş yapabileceğiniz en iyi adreslerdin biri olan La Boqueria'yı da önerebilirim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.