Fransız Rivierası’nın en güzel kasabaları

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki ünlü şehirleri herkes bilir ama bu şehirlerin arasına gizlenmiş harika kasabalarından çok az kişi haberdardır. Haydi Fransız Rivierası’nın bu güzel kasabalarını birlikte keşfe çıkalım...

Fransız Rivierası’nın en güzel kasabaları

YAZI ŞERİF ERCAN

Fransız Rivierası deyince akla ilk Nice, Cannes, Monte Carlo gibi adını dünyaya duyurmuş şehirler gelir. Fransa'nın güneyinde, Akdeniz kıyısında yer alan bu şehirlerin büyüsüne kapılmamak imkansız ama Fransız Rivierası'nın güzellikleri bu şehirlerle sınırlı değil. Şehirler arasına gizlenmiş öyle kasabalar var ki, Fransız Rivierası'nın popüler destinasyonlarını hiç aratmıyor. Peki, bu kasabalar hangileri ve ne gibi güzellikler sunuyor? İşte Fransız Rivierası'nın saklı kalmış en güzel kasabaları...

MOUGINS
Palmiyeler ve zeytin ağaçları arasında kalmış, tam anlamıyla 'hiç bozulmamış' bir Ortaçağ köyü olan Mougins, Cannes'a yalnızca 15 km mesafede. Özellikle sezonda Cannes'ın kalabalık ve hareketli yaşamından uzakta ama şehre yakın olmak isteyen seyahat tutkunlarının vazgeçemediği Mougins, düzeniyle bir çemberi andırıyor. Picasso'nun yıllarca yaşadığı kasabanın tarihi dar sokaklarını yürüyerek bu güzel kasabayı kolayca dolaşabilirsiniz.

EZE VILLAGE
Nice'in 12 km uzağında yer alan Eze Village, kartpostalları andıran manzarasıyla küçük olmasına rağmen çarpıcı bir kasaba. Dünyanın en güzel manzaralarından birini Eze Village'te görebilirsiniz. Eze'de, tepeye çıktığınızda nefes kesici bir manzara sizi bekliyor olacak. Ayrıca Eze'de, Fragonard'ın tarihi parfüm fabrikasını da ziyaret edebilirsiniz.

MENTON
Monaco'nun sadece 7 km uzağında ve Cote D'Azur'un en gözde yazlık yerlerinden biri olan Menton; 3 - 4 katlı evleri, geniş ve bakımlı bahçeleri, sevimli meydanlarıyla çok keyifli. Barok stilinin en güzel örneklerinden Saint Michel Bazilikası, Penitents Blancs Şapeli, Eski Şehir sokaklarında dolaşırken ziyaret etmeniz gereken iki önemli adres. 18. yüzyılda inşa edilen Hotel Adhemar de Lantagnac mimarisi ve özellikle tavan resimleri ile görülmeye değer.

GRASSE
Parfümün başkenti olarak bilinen Grasse, Cannes'a sadece 25 km uzaklıkta. 17. Yüzyıldan kalan daracık sokakları, sevimli meydanlarını süsleyen çeşme ve heykelleri ile sakin, huzurlu bir kasaba hayatı hakim Grasse'ta. Bugün bile birçok parfümün esansının üretildiği Grasse, özellikle yazın sıcak havadan kaçan Fransızların da gözde destinasyonu.

ST. PAUL DE VENCE
Provence'ın tepe noktalarından birinde kurulan St. Paul de Vence; Ortaçağ surlarıyla çevrili son derece şirin bir kasaba. Kartal yuvasından seyrettiğiniz yemyeşil manzaralar, küçük yüzölçümüne rağmen sizi şaşırtan sanat galerileri, kafeleri ve dükkanlarıyla hiç de küçümsenmeyecek bir çekiciliğe sahip.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.