Göz kremi hakkında ne biliyorsunuz?

Dr. Mehmet Öz, göz kremleriyle ilgili detaylı bir yazı kaleme aldı. Göz kremi seçimi ve uygulamasıyla ilgili yeterince bilginiz yoksa bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Göz kremi hakkında ne biliyorsunuz?

Dr. Mehmet Öz Youtube/Dr.ÖzveEkibi

Soğuk havalar başladı mı, cildim kurur. Ciddi anlamda bir kuruluktan bahsediyorum. Geçen kış, cildimi nemli tutmak ve pul pul dökülmesini önlemek için tüm cilt bakım rutinimi değiştirmek zorunda kaldım. Cildimde özellikle kuru olduğunu fark ettiğim alan göz çevremdi. Rutinime eklemek için bir çeşit göz kremine ihtiyacım olduğunu biliyordum ama nereden başlayacağıma dair hiçbir fikrim yoktu. Siz de benim gibiyseniz ve aynı kuruluğu yaşıyorsanız, ya da sadece kırışıklık önleyici bakım ile ilgileniyorsanız, bu öneriler göz kremi arama maceranızın sorunsuz olmasına yardımcı olacak.

Tıpkı diğer cilt bakım ürünleri gibi, nasıl ve ne zaman kullanılacağını bilmek, sonuçları görmenin anahtarıdır. İşte bir göz kremine nasıl başlayacağınız ve kişiselleştirilmiş cilt bakımı rutininizin çalışmasını sağlamak için bilmeniz gerekenler:

GÖZ KREMİ GERÇEKTEN GEREKLİ Mİ?

Cevap, yüzde 100 evet. Uzmanlara göre, günlük cilt bakımı rutininiz için kesinlikle gerekli. Aslında, pek bir fark yaratmayan küçük bir adım gibi görünebilir ancak uzmanlar gözlerinizin etrafındaki cildin yüzünüzdeki en hassas, en ince ve en kuru bölge olduğunu ve bunun da özel bir ilgi gerektirdiğini söylüyor. Bu bölge aynı zamanda yaşlanmadan belirgin şekilde etkilenmeye başlayan ilk alandır. Göz kreminin olmazsa olmaz olduğunu anladık, peki ama ne zaman başlayacağımızı nasıl anlayacağız? Yapabileceğiniz en kötü şey yaşlanma belirtilerini önlemek için 40 yaşını geçene kadar beklemek. Proaktif olmak, erken yaşlanma belirtilerini önlemenin en iyi yoludur. Başka bir mantıkla anlatmak gerekirse: Çürükleriniz olmadığı için dişlerinizi fırçalamayı bırakmazsınız, bu nedenle herhangi bir yaşlanma belirtisi görmediğiniz için göz kremi sürmekten de vazgeçmemelisiniz. Uzmanlar, en verimli yaşlanma karşıtı sonuçlar elde etmek için göz kremini 20 yaşında kullanmaya başlamanızı öneriyor.

NE ZAMAN UYGULAMALIYIM?

TV Şovuma konuk olan birçok uzman en iyi sonuç için göz kreminizi hem gündüz hem de gece bakımı rutininizde uygulayabileceğinizi söylüyor. Göz çevresindeki cilt çok hassas olduğundan, yüzünüzün geri kalan kısmına da günde iki kez nemlendirici uygulamanız gerektiği gibi, göz çevresini de tüm gün nemli tutmak önemlidir. İnsanların sık sık karşılaştıkları sorunlardan biri de, göz altlarına sürdükleri kapatıcının gün içinde sabitlenmeyip kayması. Bu sorunun suçlusu, göz kremi. Bunu önlemek için, hızlı ve tamamen emilen formüle sahip bir göz kremi bulmanızı ve kapatıcıyı uygulamadan hemen önce cildinize çok hafif vurma hareketleriyle uygulamanız gerekiyor. Ayrıca bu sorunu önlemek için hafif renkli bir göz kremi satın almanızı önerebilirim.

HANGİ İÇERİKLERE SAHİP OLANLARI TERCİH ETMELİYİM?

Yine uzmanlara göre göz kreminizden almanız gereken en önemli şeylerden biri de nem ve dolayısıyla B3 vitamini ve gliserin gibi maddelere dikkat etmeniz gerekli. B3 Vitamini cildinizdeki nem bariyerini güçlendirir, böylece göz kreminizin nemlendirme özelliğinden tam fayda sağlayabilirsiniz. Ayrıca göz kremi alırken tercih edilmesi gereken içerikler arasında hyalüronik asit öneriliyor. Göz kreminiz, göz altındaki bölgeyi nemlendirmekle kalmayıp başka mucizeler de yaratabilir. Göz altlarınız koyu halkalara eğilimli ise uzmanlar, C vitamini içeren bir göz kremi bulmanızı öneriyor. Ayrıca peptidler de cildinizi dolgunlaştırabilir ve sıkılaştırabilir. Kırışıklıkları azaltan bir bileşen olan retinol ile beraber kullanıldığında, yaşlanma karşıtı en ideal göz kremi karışımına sahip olmuş olursunuz.

NASIL UYGULAMALIYIM?

Cildinize son derece nazikçe davranmanız gerekiyor; özellikle göz çevrenize. Göz kreminizi hızlı ve çok hafif vurma darbeleri veya süpürme hareketleriyle uygulamanız öneriliyor. Asla ve asla bastırarak ve gelişigüzel ovarak sürmemeniz gerektiğinin de önemini vurgulanıyor. Bazıları, göz kremini uygulamanın en iyi yolunun işaret parmağınızı kullanmak olduğuna inanır, ancak göz kremini uygulamak için hangi parmağınızı kullandığınız önemli değil. Nazik olduğunuz ve tutarlı bir şekilde uyguladığınız sürece doğru uyguluyorsunuz demektir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.