Sanat'ın kalbi Bodrum'da atıyor

Bu yaz Bodrum’da çok aktif bir sanat ortamı yaşanıyor. Artkolik Sanat Platformu’nun kurucusu Nazlı Keçili, Bodrum’daki sanat etkinliklerini yazdı.

Sanat'ın kalbi Bodrum'da atıyor

Nazlı Keçili artkolik.net

Çoğumuzun fırsat buldukça tatil yaptığı bu günlerde gerek İstanbul'da gerekse tatil için gittiğimiz bölgelerde sanat konusunda bir hareketlilik söz konusu. Bu çok heyecan verici bir gelişme çünkü sanatın kalbi her yerde atmaya başlıyor. Benim de ziyaret etmiş olduğum ve yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ettiğim yenilikçi, paylaşımlı ve sanata destek veren etkinliklerden söz edeceğim.

İlk olarak İstanbul'da da ses getiren sergilere ve projelere imza atan Pilevneli'den başlamak istiyorum. Pilevneli, ilk projesini, Mandarin Oriental, Bodrum'da, Fransız sanatçı Daniel Firman'ın 'Duvar Dansı' adlı kişisel sergisiyle gerçekleştirdi.

Pilevneli Gallery'nin Bodrum projelerinin ikinci ayağı ise Six Senses Kaplankaya. Temmuz ve ekim ayları arasında Kaplankaya'da gerçekleşecek olan proje kapsamında birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapılıyor olacak. İlk sergi projesi ise Pilevneli ve KÖNİG'in temsil ettiği sanatçıların çalışmalarından oluşuyor. 'Koleksiyoner bir çiftin güneydeki evi nasıl olabilir?' sorusunun hayalini kurarak gerçekleşen projeye, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisi oldukça yoğun. Yeni bir deneyim olan otel sergileri daha çok gündemimizde olacak gibi görünüyor. Mandarin Oriental'de yer alan bir başka sanat mekanı da The Pill Galeri, bu yaz Ona at the Beach iş birliğinde Kaplankaya'da pop-up bir galeriye ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında dünyaca ünlü heykeltıraş Marion Verboom'un 'Achronies & Tectonies' isimli çalışması beraberinde çok sayıda ünlü sanatçı çalışmalarıyla izleyiciyle buluşuyor. Yalıkavak'ta ise 10. yılını kutlayan Art On, Summer Olympics konseptiyle Mithat Şen, Canan Dağdelen, Ahmet Elhan gibi çok sayıda yerli sanatçıyı yazlık galerisinde ağırlıyor. Sanatçıların yaz temasını işlediği eserler, sanatseverlere yazı doyasıya yaşatıyor. Mine Sanat Galerisi'nin yıllardır bir amaç üzerine gerçekleştirdiği 'Çağdaş Sanat Yaz Sergileri'nin 25. edisyonu, galerinin Bodrum Yalıkavak mekanında ziyaret edilebiliyor. Burhan Doğançay, Devrim Erbil, Seçkin Pirim, Güngör Taner gibi birçok ismin çalışmalarını görme fırsatı yakalıyorsunuz.

Sanatla iç içe faaliyet gösteren ve çok sevdiğim Zai Yaşam Bodrum da bu yıl en çok ziyaret edilen noktalardan biri. Bu yıl bünyesine Zai Art adında sanat galerisini ekleyen mekan ilk sergi açılışını Ahmet Güneştekin'in 'Kutsal Ağaçlar'ı ile yaptı.

Sergilerin dışında gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise sanat ve antika fuarı olan Baaf Bodrum. Yazlık mekanda fuar deneyimini yaşayacağımız için ben şimdiden çok heyecanlıyım açıkçası. Ünlü ressamların eserlerini ve antika eşyaların yer alacağı fuar, sanatseverleri ve koleksiyonerleri buluşturacak. Kültür ve sanat etkinliklerinin bir şehri böylesine hareketlendirmesi sosyal anlamda çok büyük bir gelişme.

Bahsettiğim sanat alanlarının, projelerin sürdürülebilirliği ve varlığı ise sanırım biz sanatseverlerin ilgisine kalmış görünüyor. Ege'deyseniz her biri için özel vakit ayırmanızı ve tatilinizi sanatla taçlandırmanızı öneririm.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.