Tatilde bu sergileri kaçırmayın

Sanat platformu Artkolik’in kurucusu, yazarımız Nazlı Keçili, başta Bodrum olmak üzere tatil beldelerindeki sanat etkinlerini anlatmaya devam ediyor.

Tatilde bu sergileri kaçırmayın

Nazlı Keçili artkolik.net

Çoğunlukla geçtiğimiz sayıda bahsettiğim ancak yazıma sığdıramadığım, yazlık bölgelerimizdeki birbirinden değerli sanat etkinliklerine bu hafta da devam etmek istiyorum. Ne sevindirici ki, bu sezon sanat haberlerini aktarırken adeta sıra bekliyoruz. Sanatın böylesine kalabalık ve ilgi çekici olması, yıllardır istediğimiz, nihayet kavuşmaya yakın olduğumuz bir durum. Şimdi, benim de ziyaret ettiğim ve yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ettiğim etkinliklere bir göz atalım.

Sanatı destekleyen ve her fırsatta bu bağlamda çalışmalarını hayata geçiren Bilgili Holding'e ait BodrumBodrum Art Gallery'deki 'Music to My Eyes' sergisi ile başlayalım. MERKUR ve Pi Artworks iş birliğiyle gerçekleştirilen karma sergi müzikal bir senfoninin notaları gibi farklı kuşaktan sanatçıları bir araya getiriyor. Sabiha ve Yeşim'e, ekiplerine ayrıca bir teşekkür etmeliyiz. Serdar Acar, Arzu Akgün, Nancy Atakan, Şerife Bilgili Ercantürk, Şeyda Cesur, Rabia Çelik, Zeynep Çilek, Ersan Deveci, Osman Dinç, Görkem Dikel, Burak Kutlay, Nilay Özenbay, Paul Schwer, gibi birbirinden değerli sanatçıların eserlerini 30 Eylül'e kadar görme şansımız var. Aynı zamanda bu yaz Bodrum'un eşsiz doğası ile çağdaş sanatı bir araya getiren özel sergilerden biri olduğu kanısındayım, rotanızı mutlaka bu özel sergiye çevirmelisiniz.

Benim birkaç kez ziyaret ettiğim, açıkçası vakit geçirmeye doyamadığım noktalardan bir diğeri de Bodrum Loft'ta Sevil Dolmacı Art Gallery iş birliğiyle açılan açık hava heykel parkı 'Loft Art Sculptville.' Çok ses getirdiğini söylemek yanlış olmaz, ses getirmeyi hak eden bir proje olduğunu da belirtmem gerekir. Akfen Holding'in desteklediği projede doğa, deniz ve sanat bir araya geliyor. Kafanızı nereye çevirirseniz ayrı bir güzellik ile karşılaşıyorsunuz burada. Kimi zaman gün batımına denk geliyor, kimi zaman neon işlerle göz göze geliyorsunuz. Tatilcileri ve yerel halkı ağırlayan açık hava heykel parkında size hem Türk hem de yabancı sanatçıların işleri eşlik ediyor. 20'nin üzerinde farklı çalışmanın yer aldığı bu özel buluşma noktasını eylül sonuna kadar ziyaret etme şansınız var. İlgi çekici bir özellik olarak Türkiye'de ilk kez sergilenen birkaç işi de görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Rafael Gomezbarros'un alternatif malzemelerle ürettiği karınca enstalasyonları 'House Taken' bu özel çalışmalardan yalnızca bir tanesi. Sergiyi gezip ardından güzel vakit geçirebileceğiniz restoran markaları da yine aynı bölgede size nefes aldırıyor. Bodrum Belediyesi ise bir ilki gerçekleştiriyor ve Leopold Levy'i ağırlıyor. Türkiye'nin sanat ve eğitim sürecine eğitimci ve sanatçı olarak önemli destekler sağlayan Fransız ressam ve akademisyen Levy'nin 104 eseriyle baş başa kalma şansı yakalıyoruz.

Türkiye'de ilk kez eserleri Bodrum'da sergilenen ve sanatseverlerle buluşan 'Leopold Levy, O Bir Efsane' sergisi Ağustos'un ortasına kadar ziyaret edilmeli. Önceki yazımda size söz ettiğim heyecan verici etkinliklerden Baaf Bodrum Sanat ve Antika Fuarı açılışını gerçekleştirdi. Yoğun katılımla açılan fuar, iş dünyasından profesyonel isimleri, koleksiyoner ve sanatseverleri ağırlarken fuarda bir ilk gerçekleşti. Fenerbahçe Spor Kulübü ile hayata geçirilen 'Vakt-i Fener'i tüm ziyaretçilerin konuştuğu ortak beğeni noktasıydı. Fuarda sanatsal üretimlerin yanı sıra antika objeler yer alırken fuara paralel olarak bir dizi etkinlikle (konferans, panel, söyleşi gibi...) Bodrum, dolu dolu bir fuara ev sahipliği yapmış oldu. Bonus olarak Bodrum dışında bir sanat mekanından kısaca bahsetmek istiyorum. İzmir'de yeşillikler arasında yer alan Club Marvy'nin sanat için ayırdığı alan Atelier Marvy, Çağrı Saray'ı konuk ediyor. Saray'ın 'Kökleri Başıboş ve Çoğul Hakkında' isimli sergisi yazın sakinliğiyle tazelenen zihinlerde, erk ve iktidar üzerine bir düşünce penceresi aralamaya davet ediyor.

Yaz boyunca değişen sergilere ev sahipliği yapan Club Marvy'de görülmeye değer noktalardan biri olarak ajandanıza eklemenizi tavsiye ediyorum. Birbirinden özel ve sanata yatırım yapan bu projeleri hayata geçiren meslektaşlarıma teşekkür ediyor, nice projelere diyorum. Sevgiyle kalın...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.