Renk senfonisi

İstanbul Doors Group’un kurucularından Rıza- Güneş Büyükuğur’un eklektik dekorasyonuyla göz kamaştıran Bodrum’daki evlerindeyiz.

Renk senfonisi

HAZIRLAYAN AKGÜN AKDİL
FOTOĞRAF İBRARHİM ÖZBUNAR

Rıza-Güneş Büyükuğur çiftinin Bodrum'daki evi, turkuvaz, yeşil tonlarıyla Akdeniz ruhunu yansıtan eklektik dekorasyonuyla göz kamaştırıyor. Büyükuğur çifti birkaç yıl önce Bodrum Eskiçeşme'de satın aldıkları bu evin tüm tadilat işleri için uzun yıllardır projelerini takip ettikleri ve stilinin yazlık evlerine mükemmel bir şekilde uyacağına düşündükleri Mimar Gülşah Cantaş ve Kontra ekibiyle anlaşmışlar. Karşılıklı görüşmelerinde hayallerindeki evi Akdeniz'in mavi tonlarını ve yeşil doğasını yansıtan, dört mevsim kullanabilen bir ev olarak ifade etmişler.

ENDÜLÜS TARZI MİMARİ İLHAM OLDU

Mimar Gülşah Cantaş, projenin başlangıç noktasını ve çalışma sürecini şöyle anlatıyor; "Yapı, üç betonarme binanın birleşiminden oluşuyordu. Biz gerekli güçlendirmeleri yaparak daha fazla açık alanlara sahip birbirinin içine geçen bir yapı oluşturduk. Ev sahipleri Endülüs, Provence tarzı mimarilerden esinlenilmiş doğal malzemelerin kullanıldığı sıcak hissettirecek bir yaşam alanı talep etti. Mevcut mimarinin üzerine pastich tekniği ile eski taş ve ahşap karışımı bir yapı oluşturduk." 300 metrekare büyüklüğündeki iki katlı ev, 3 oda ve 4 banyodan oluşuyor. Zemin katta konforlu bir oturma odası, büyük ve fonksiyonel bir mutfak, mutfakla birleşen bir yemek odası ve salonun bir uzantısı olarak tasarlanmış bir veranda yer alıyor.

MİSAFİR ALANLARINA ÖZEL TASARIMLAR

Misafir yatak odasında pirinç ve rattan dokuların harmanladığı yatak, pirinç aplikler ve kelebek şeklinde tavan vantilatörü kullanarak yaz esintili bir atmosfer yaratılmış. Ayrıca dolap kapaklarında eski bir ayna dokusu göze çarpıyor. Misafi r banyosunda duvarlar Fransa'dan ithal seramik karolar ve özel tasarım bakır aksesuarlar ile tamamlanmış. 500 metrekarelik bir alana yayılan bahçede mevcut ağaçlar korunmuş ve bahçe için özel olarak mermer bir yemek masası tasarlanmış.

MUTFAK EVİN ODAK NOKTASI

Ev sahibi bugüne kadar kurduğu restoranlarla Türk yemeklerini dünyaya tanıtan bir emektar olunca, mutfak da doğal olarak evin odak noktası haline gelmiş. Ev sakinlerinin en çok zaman geçirdikleri, evdeki en sevilen alanlardan biri olan mutfakta, mavi ve beyaz renkler hakim. Zemindeki renkli karolarıyla Ege'nin otantik ruhunu hissedeceğiniz mekanın hemen yanında yemek alanı mevcut. Burası için el yapımı porselen yemek takımlarını sergilemek üzere Kontra ekibi tarafından bir teşhir rafı tasarlanmış.

ANA YAŞAM ALANI DİKKAT ÇEKİCİ

Ana yaşam alanında en çok dikkat çeken detay ise kırmızı renkteki ısıtıcı. Klasik tarzdaki İtalyan tasarımı olan bu öğe, salona bambaşka bir hava vermesinin yanı sıra evin soğuk günlerde de kullanılmasına olanak tanıyor. Bu alan için özel olarak keten dokulu modüler kanepe, masif ahşap rafl ı TV ünitesi, kitaplık ve renkli camlı sehpalar tasarlanmış.

EGZOTİK DETAYLAR FARK YARATIYOR

Üst kattaki ebeveyn yatak odasında yeşil lambri duvarlara, patina meşe tavanlar ve açık meşe zemin dokusu eşlik ediyor. Hazeran detaylı meşe yatağın bulunduğu mekan özel terası, giyinme odası ve banyosuyla ev sahiplerine geniş bir yaşam alanı sunmakta. Fas stilinin en karakteristik unsurlarından biri olan el yapımı Zellige karolar bu ev için özel olarak tasarlanarak ebeveyn banyosunda kullanılmış. Bakır detaylarla daha da etkileyici bir güzellik sunan bu güzel karolar eve egzotik bir hava veriyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.