Aloe veranın bilmeniz gereken 5 faydası

Aloe vera, birçok faydası bulunan bir bitki. Kaktüse benzeyen bu bitkinin bilmeniz gereken faydalarını ve dikkat etmeniz gerekenleri Dr. Mehmet Öz kaleme aldı.

Aloe veranın bilmeniz gereken 5 faydası

Dr. Mehmet Öz Youtube/Dr.ÖzveEkibi

Aloe veranın faydalarıyla ilgili bir sürü anekdotsal veri bulunuyor. Birçok besinde olduğu gibi aloe vera suyunu da ölçülü tüketmeli ve yeni bir beslenme planına başlamadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmalısınız. Ayrıca gıda olarak tüketileceği taktirde aloe verayı her zaman hazır olarak almalı ve asla kendiniz hazırlamamalısınız.

FAYDALI BESİN MADDELERİ DEPOSU
Aloe vera suyu B, C, E, folik asit, kalsiyum, potasyum, magnezyum, çinko gibi vitamin ve minerallerle doludur. Aynı zamanda yüksek oranda su içerdiği için dehidrasyonun önlenmesinde yardımcı olur. Ancak günde 230 ml'den fazlasını tüketmemek gerektiğini unutmayın.

GÜNEŞ YANIĞINI YATIŞTIRIR
Büyük ihtimalle siz de bir kez bile olsa kötü bir güneş yanığını yatıştırmak üzere aloe vera jel kullanmışsınızdır. Bu adeta sihirli madde aynı zamanda yüzyıllardır yaraları ve yanıkları iyileştirmek için de kullanılmaktadır. Bilim de aloe vera jelin cildiniz için faydalarını desteklemekte olup, Latin Amerika, Asya ve Afrika'da geçmişten beri antimikrobiyal özellikleri için cilt üzerinde kullanılmaktadır.

AKNEYE İYİ GELEBİLİR
Birçok insan aloe veranın nemlendirici özelliklerinden yararlanmakta olup aynı zamanda akne ve sivilce görünümü ve oluşma sıklığı konusundaki yararlarını gözlemliyor. Aloe vera ayrıca sedef ve dermatit gibi cilt hastalıklarının azalmasında da yardımcı olabilir. Aynı güneş yanığını yatıştırdığı gibi, ince çizgi ve kırışıklıkların önlenmesinde de yardımcı olduğu görülmüştür.

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLABİLİR
Aloe veranın kan şekeri veya kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olabileceğine dair görüşler ileri sürülmekte... Sonuçlar umut vaad etse de, hala çok istikrar sağladığı söylenemez. Örneğin, yapılan bir çalışmada diyabetli hastaların kan şekeri seviyeleri düştüğü görüldü ancak bilim insanları burada diğer faktörlerin de etkisi olup olmadığını veya iyi sonuçların placebo etkisi olup olmadığını henüz doğrulayabilmiş değil.

İNFLAMASYONU AZALTMAYA YARDIMCI OLABILIR
Aynı, yanık ve yaraları yatıştırdığı gibi, aloe vera vücut içinde de benzer etkileri sağlamak üzere işe yarayabilir. Aloe vera suyu içmek vücuttaki inflamasyon seviyesini azaltmaya yardımcı olabilir. İrritabl bağırsak sendromu (IBS) ve sık sık reflü yanması yaşayan hastaların birçoğu az miktarda aloe vera içerek rahatlama yaşamaktadır.

BİLİNMESİ GEREKENLER VE OLASI YAN ETKİLER
Aloe vera suyu kabızlık kürü olarak ün kazanmış olsa da, ishal, kramp ve düşük potasyu gibi sorunlarla ilişkilendirilmektedir. Düzenli olarak aloe vera içmeden önce, özellikle de herhangi bir sağlık sorunu veya hastalık şüpheniz varsa muhakkak doktorunuz veya aile hekiminize danışmalısınız. Eğer aloe vera sizin ve ihtiyaçlarınız için uygunsa günde 230 ml'ye kadar içebilir, içine buz koyarak tüketebilir veya meyve suyunuza ekleyebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.