Brezilya popo kaldırma estetiği neden ölümcül ameliyatlardan biridir?

Brezilya Popo Kaldırma Estetiği’ne olan ilgi her geçen yıl artıyor. Ancak bu, dünyanın ölüm oranı en yüksek estetik operasyonlarının da başında geliyor. Dr. Mehmet Öz, bu ölümcül operasyonu mercek altına aldı.

Brezilya popo kaldırma estetiği neden ölümcül ameliyatlardan biridir?

Dr. Mehmet Öz Youtube/Dr.ÖzveEkibi

Brezilya Popo Kaldırma Estetiği, hem popüler hem de potansiyel olarak ölümcül bir prosedür. Bu ameliyat, dünyada prosedür başına en yüksek ölüm oranlarından birine sahip. Ancak insanlar hala ameliyathane masasına akın ediyor. Büyük olasılıkla en sevdikleri Hollywood yıldızlarını taklit ediyorlar.

Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği'ne göre, 2020'de neredeyse 140 milyon dolar değerinde ve yaklaşık 40 bin popo büyütme işlemi gerçekleştirdi. 2015-2019 yılları arasında bu ameliyatların sayısı yüzde 90'dan fazla arttı.

BREZİLYA POPO KALDIRMA ESTETİĞİ NEDİR?

Bu ameliyat, liposuction yöntemi ile karın, basen, bel ve sırt bölgesinden alınan yağların bir takım işlemlerden geçirilerek saflaştırılıp, popo bölgesindeki ihtiyaca göre değişik derinlikteki katmanlara enjekte edilmesiyle yapılır. Prosedür anestezi altında yapılır. Hem liposuction hem de yağ transferi prosedürleri kesiler gerektirir, bu da uygulama yerlerinde dikiş yapılmasına neden olur.

NEDEN TEHLİKELİDİR?

Bildirilen yan etkiler arasında ağrı, enfeksiyon, cilt altında yumrular, yara izi ve ölümcül olabilen pulmoner emboli yer alıyor. Estetik Cerrahi Dergisi'nde 2017 yılında yayınlanan bir rapora göre, her 6 bin ameliyattan bir veya ikisi ölümle sonuçlandı ve bu, o zamanın en ölümcül plastik cerrahi ameliyatı oldu. Ne yazık ki dünya genelinde ölüme kadar giden vakalar var. İngiltere gibi bazı ülkeler prosedürün yasaklanmamasına rağmen yapılmamasını öneriyor. Cerrah yetenekli olsa bile, yağı nereye enjekte ettiğini bilmesi zor olabilir ve enjekte edilen yağ büyük damarlara girip, ardından akciğerlere gidebilir, bu durum kan akışını engeller ve ani ölüme neden olur. Bununla birlikte, Estetik Cerrahi Dergisi'ndeki yeni bir raporda, yeni önerilerin, yani cerrahın yağı, büyük damarların aktığı kasın içine değil, kas ve cilt arasına yerleştirmesinin çok daha düşük bir ölüm oranıyla sonuçlandığını ileri sürdü. Bu bilgiler hala izlenmekte. Bu yeni prosedür, potansiyel olarak daha güvenli yönergelere sahip olduğundan, herhangi bir değişiklik hakkında doktorunuzla konuşmanız önemlidir.

POPO VE KALÇA BÖLGENİZİ DOLGUNLAŞTIRMANIN DİĞER YOLLARI NELER?

DOLGU

Amerika'da bazı doktorlar, FDA onaylı yüz dermal dolgu maddesini (kalça/popo kullanımı etiketinde olmasa bile) popo ve kalçaya enjekte ediyor.

KALÇA BÜYÜTME EGZERSİZİ

Squat, kalça büyütmek için en etkili egzersizlerden biridir. Kalça kaslarını, tamamen harekete geçirir. Ciddi şekilde yaptığınız zaman gerçekten değişikliği fark edeceksiniz. Çalışmalar, squat egzersizin gücü artırmakla kalmayıp, gluteus maksimus kasının boyutunu da artırabileceğini gösteriyor.

VÜCUT ŞEKİLLENDİRİCİLER

Dar bir elbiseye sığmak istiyor ama herhangi bir işlem yaptırmak, hatta ter atmak bile istemiyorsanız çok sayıda vücut şekillendirici korse ya da iç giyim ürünleri ile geçici olarak vücudunuza şekil verebilirsiniz.

TAYTLAR

Kıvrımları düzeltmenin ve geliştirmenin daha az müdahaleci bir yolu da taytlar... Çeşitli markalar, ekstra toparlayıcı özellikli 'push up taytlar' üretiyor. Bunlardan edinip kullanabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.