Aşk, evlilik ve mutluluğa dair göksel bir rehber

Astrolog Iris Gizem Yücel, aşk, evlilik ve mutluluk konusunda gökyüzünün şifrelerini paylaşıyor.

Aşk, evlilik ve mutluluğa dair göksel bir rehber

Seanslarda iki kişinin ilişki uyumuna bakarken, tanışma tarihlerini de incelemeye çalışırım. Gökyüzünün altında bir araya geldikleri ilk an, o kişilerin haritalarının üzerine bir ışık tutar. O an onlar için ince işaretlerle doludur. Bu analizi yaparken, İngiliz astrolojisinde en önemli yardımcılardan biri Juno'dur. Haritanızdaki Jüpiter hakkında methiyeler duysanız da, genelde zor olayların arkasında aslında Jüpiter vardır. Neredeyse, o konuyu büyütür çünkü. Olumsuz açılarla işleri kontrolden çıkarabilir, hastalıkları harekete geçirebilir ve çok daha fazlası... Peki, kocaman bir enerji alanına sahip Jüpiter'e karşı bizi kim koruyabilir? Tabii ki; Jüpiter'in ablası Juno.

JUNO'NUN KONUMU KRİTİK KONU
Şubat ayı, Jüpiter ile Juno'nun astronomik olarak en yakın olduğu zamandır. Jüpiter, temas ettiği yeri büyütür demiştik. Aşkı, evlilikleri büyütüyor ve bir çocuk dünyaya getirme arzusunu artırıyor. Bu nedenle 14 Şubat, şubat ayının tam ortası. Sevgililer Günü'ne de bu yakışırdı. Juno'nun aslında 10 alt arketipi bulunuyor. Bunların her biri, aşkın içinde insanların farklı hallerini anlatır. Evliliğin kaderini, o evlilikte çocuk potansiyelini, sevgililerin ilişkilerini evliliğe taşıma olasılıklarını açıklayan detaylar buralarda gizli. Mesela bazı kadınlar vardır, kiminle ilişkileri olsa, o ilişki evliliğe yönelir. Kimi kadınlar ise, aşk üçgenlerinin içinde bulur kendilerini. Kimi kadınlar evlenmek istemez, kimi de her aşkta yaralanır. Kimi evlilik bittiğinde bir süre sonra erkeğin hayatı ters giderken, kadın bambaşka bir hayata başlar ve mutlu olur. İşte bunlar hep Juno'nun haritalardaki konumlarıyla ilgilidir. Bu arada kadınlar diyorum hep çünkü Juno, kadınlarda daha belirleyici çalışır.

JUNO'NUN BURÇLARA ETKİSİ
Şimdi biraz da doğum haritanıza baktığınızda rahatça anlamlandıracağınız bilgilere de yer verelim. Daha önce 2022 evlilik tarihleri hakkında yazdığım yazıyı da okumanızı öneririm. Orada da Juno ve onun 2022'deki olumlu nikah tarihlerine etkilerine dair bilgiler var. Öyleyse gelin, Juno burçlara neler yapıyor, nasıl etki ediyor bakalım. Burada sadece burçlara yer vereceğim fakat aslında evlerin konularını da düşünerek, burçlarla birleştirip analiz etmenin daha doğru olacağını da vurgulamak isterim.

JUNO KOÇ'TA
Sevgilisine alan tanıyan ve kendisi için de alan yaratmaya özen gösteren kişilerdir. Bu kişilerle aşk, heyecanını kolay kolay kaybetmez. Çünkü patlamış mısırın tuzu bittikçe üstten üstten tuz serpip, lezzeti koruyan kişiler gibidir. Bilirsiniz bu kişiler, sanki sinemada cebinden sürekli tuz çıkarır gibidir. Sürekli baharat vardır, yani aşk heyecanlı devam ediyor.

JUNO BOĞA'DA
Güzel ve huzurlu bir ev yaratıp, sevgilisini o alanda huzurlu hissettirecek kişilerdir. Burada heyecana pek yer yoktur. Sakin ve belirli bir rutinde ilerleyen ilişkilerle kendini rahat hisseder. Masaj sever, bol yastıklarla dolu bir koltukta oturup fi lm izlemeyi severler. Bütün gün hayatla cebelleştikten sonra eve geldiğinizde sizi bir sonraki güne hazırlayabilen kişidir.

JUNO İKİZLER'DE
Konuşmaktan daha zor olan dinlemektir. Dinlemeyi iyi biliyorsanız, bu kişilerin anlatacağı eğlenceli hikayeleri her zaman vardır. Sıra dışı fi kirlerle ilişkinin heyecanlı kalmasına katkı sunar. Gökyüzünün haşarı çocuğu İkizler, bazen sizi dinlemekte güçlük çekebilir. Dikkatini toparlayamadığını fark ederseniz, başka bir zaman tekrar denemenizde fayda var.

JUNO YENGEÇ'TE
Hepimizin bildiği evlilik şarkısı vardır hani. Onu çalın kafanızda. Gelinlik beyazdır, evlilik şarkısı tabii ki klasik bir parçadır. Bir ilişki ciddiye gidecekse zaman vermeye değer. Bir aile kurmanın karşılıklı sorumlulukları nettir. Ve evlilik, kişinin şefkat ve sevgi gördüğü bir alan inşa etmek için çıkılan bir yoldur. Burada sürprize yer yok, huzur var.

JUNO ASLAN'DA
Bazı çiftler sokakta yürürken, sanki bir yerden kamera ortaya çıkacak ve onları takip edecek gibidir. Bu kişilerin ilgisini ve sevgisini taze tutmak istiyorsanız, bakımlı olmalı ve özgüveninizi yüksek tutmalısınız. Kimileri iltifat sevmez, ama bu ilişkide iltifata alışmanız iyi olabilir. İlişkisinin bir ortaklık olduğunu düşünür: Beraber iş kurmak, çocuk sahibi olmak (çocuk da bir projedir) isteyecektir.

JUNO BASAK'TA
Ne istediğini bilen, ona ulaşmak için yardım istemeden sistematik çalışan, adımları planlı ve sonunda da istediğini elde eden kişilere çekilir. Beraber sağlık rutinleri oluşturmak, yani beslenme düzeni ve spor rutini planlamak hoşuna gider. Mükemmeli aradığı için; görünüşünüze, davranışlarınıza ve hatta duygularınıza dair eleştirileri olabilir. Bunlar sizi sevdiği için, unutmayın.

JUNO TERAZİ'DE
Sevgilisini güldürerek, duygulandırarak, bazen kızdırarak değerli hissettirmek temel motivasyonudur. Diplomasi ve iletişim yetenekleri ile eşinin hayatını kolaylaştırmak ister. Bazen sözlerinizin, davranışlarınızın ince anlamlarını sizinle paylaşır. Yapıcı eleştirilerdir, kötü düşünmeyin. Çünkü onlar iletişimin ve dinlemenin dünyayı kurtaracağını bilir. Belki bu yüzden, onlara çabuk aşık olabilirsiniz.

JUNO AKREP'TE
Şimdi şurada hiç konuşmasak, mesela burada gözlerim olsaydı ve siz değerli okuyucum ile bakışabilseydik... Çünkü sanırım ikimiz de burada ne yazabileceğini biliyoruz. Sevgilisine her konuda tutku ile bağlanan birine karşı koymak zor olsa gerek. Bu kadar güçlü bir ilişki içindeyken, dikkat etmeniz gereken iki şey var: Kendi alanınızı koruyabilmek ve kıskançlığın dozunun korunması.

JUNO YAY'DA
Beraber öğrenmek, kitap okumak, tartışmak, son dakika bilet alıp uçağa koşmak... Maceraya hazırsanız, bu kişi ile eğlenceli bir ilişkiniz olabilir. Arkadaşlık ilişkilerini sevgililiğe dönüştürme potansiyelleri vardır. Bunun sebebi, spontan görünmelerine rağmen, iyi bir gözlemci olmalarıdır. Ciddi bir ilişkiye zaman yatırımı yaptıklarını farkındadırlar. Bu sebeple dikkatli adım atarlar.

JUNO OĞLAK'TA
Bu kişiyle yola çıkıyorsanız, birçok olasılıkta ne yapılacağının adımları onun kafasındadır. Bazen bu ihtimaller o kadar detaylıdır ki, bahsedecek olursa şaşırmanız garantidir. Gelecek hedefl eri ve bunlara ulaşmak için üzerine düşenler de kafasında nettir. Size bunu sunmanın, değerli bir hediye olduğunu düşünürler. Sürprizlerden hoşlanmadıklarını söylememe sanırım gerek yok.

JUNO KOVA'DA
Ne biliyorsan unut. Onları sana toplum öğretti. Gelenekler, alışkanlıklar... Bunlarla ilgilenmiyorum. Sana başka bir yerden bağlıyım. Aileniz, işiniz, yaşınız vs. ile ilgilenmez. Ancak, geleneksel çizgide ilerleyen bir ilişkiye ihtiyacınız varsa, bu kişinin duygularının nabzını ara sıra usulca kontrol etmenizde fayda var. Duyguları, o bile fark etmeden arkadaşlığa kayabilir. Çünkü o, aklıyla aklınızı sever.

JUNO BALIK'TA
Sevgiliniz sizi pamuklara sarmış da geziyor gibisinizdir. Bedenen ve duygusal olarak kırılmamanız için hassas davranır. Sanki her istediğiniz olabilsin diye, bir el hep civarınızdadır. Her güzel şeyin bir de bedeli vardır. Zamanla ayrı birer birey gibi davranmanız zorlaşabilir. Onun için ilişkiler böyle olmalıdır. Mesela Instagram hesabı birleştirmek gibi. Biz biriz, ama sınırı nerede?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.