Rüya kaldığı yerden devam ediyor

Paris’teki efsanevi mağaza, iki yılı aşan yenilenme sürecinin ardından kapılarını açtı. 10 bin metrekarelik alana yayılan binada, moda tutkunlarını eşsiz deneyimler bekliyor.

Rüya kaldığı yerden devam ediyor

HAZIRLAYAN İREM ORHAN

İki yılı aşkın bir süredir tadilatta olan Dior 30 Montaigne, mimar Peter Marino direktörlüğünde yönetilen yenilenme çalışmalarının ardından kapılarını açtı. Christian Dior'un 1946 yılında Maison'un kalbi olarak belirlediği bu efsanevi lokasyon, tam 75 yıldır Dior koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Yenilenen 30 Montaigne ile ilgili detayları mercek altına alıyoruz.

30 MONTAIGNE'E YAKIN BAKIŞ

Yapı 10.000 metrekarelik bir alana yayılıyor ve tüm departmanlardan butiklerin yanında Haute Couture ve High Jewellery atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Nathalie Criniere imzalı Galeri'de Maison arşivlerinde yer alan, couture elbiselerden parfümlere pek çok değerli ürün sergileniyor. Binada Mösyö Dior'un çalışma odası ve defileye çıkmak üzere hazırlanan modellerin giyinme odası 'La Cabine' gibi tarihi önem taşıyan bölümler olduğu gibi muhafaza edildi. Galeri'nin ziyaretçilerinin kendilerini 1950'li yıllarda bir defile izler gibi hissedeceği sergi alanları yaratıldı. Le Restaurant Monsieur Dior ve La Pâtisserie Dior, Fransız şef Jean Imbert'in yaratıcılığıyla hayat buldu. Peyzaj mimarı Peter Wirtz ile Peter Marino'nun iş birliğiyle ortaya çıkan üç adet bahçe tasarlandı.

EŞSİZ DENEYİMLERİN ADRESİ

Fransız misafirperverliğiyle unutulmaz bir deneyim yaşatmak üzere tasarlanan La Suite Dior, adeta 30 Montaigne'in anahtarı olma niteliğini taşıyor. Konukların Tarihi Salon'da çay saatinden özel alışveriş seansına ve hatta high jewellery atölyeleri gezisine kadar özel etkinliklerle ağırlanacağı süit, eşi benzeri olmayan bir konaklama vaat ediyor.

Nathalie Criniere imzalı Galeri'de Maison arşivlerinde yer alan, couture elbiselerden parfümlere pek çok değerli ürün de sergileniyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.