Mina Başaran’ın adı ölümsüzleşiyor

Beril Başaran, uçak kazasında kaybettiği kızı Mina Başaran’ın adını ölümsüzleştiren projeyi hayata geçiriyor.

Mina Başaran’ın adı ölümsüzleşiyor

'Mina'nın Çocukları' projesi, 11 Mart 2018'deki kazada hayatını kaybeden 11 başarılı gencin anısına 11 genç kızla, 11 Mart'ta başlayacak. Evlat acısı yaşayan anne Beril Başaran, kendini kızı Mina'nın adını ölümsüzleştirecek ve yarasına merhem olacak çalışmalara adadı; pırıl pırıl genç kızlara burs verecek!

"Kızım Mina pırıl pırıl bir gençti. İyi bir eğitimi vardı. Kendisiyle aynı olanaklara sahip olmayanlara el uzatırdı. Mina ve arkadaşlarının ruhuna iyi gelecek ne yapılabilir... İnsana dokunmak, hayatlara dokunmak benim için çok değerli. Genç kızlarımız bir araya gelip farklı çocuklara dokunmak için yaptılar bu projeyi. Kayıplarımız da çok iyi eğitim almış, iyi kalpli, üretken gençlerdi. Bu projeyle burslu genç kızlarımız, çok daha fazla çocuğa ulaşacak. Kaybımız 11 genç kadındı. 11 burslu öğrenciyle yola çıktık. Geçen 11 Mart'tan bu yana 40 genç kızın hayatına dokunduk"

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.