Merve Hasman: ''Evde kalmaya devam edelim lütfen''

Merve Hasman karantina günlerini ve corona virüsü salgınının İtalya'daki son durumunu anlattı.

Merve Hasman: ''Evde kalmaya devam edelim lütfen''

Günaydın'a konuşan Merve Hasman, ''Bu olay İtalya'da 21 Şubat'ta başladı. Bir ayda gelinen nokta gerçekten çok iç karartıcı. Empati yapmamız gereken bir dönem, ilk başlarda bu kadar ciddi olduğunu düşünmüyordum. Çok yakınıma gelmeye başlayınca, arkadaşlarım corona virüs olmaya başlayınca ister istemez etkilendin. Her zaman söylüyorum; panik olmanın bir anlamı yok fakat önlemini de almak gerekiyor. İtalya her ülke gibi önlemlerini aldı. Bu bir süreç dünyanın hiç tanımadığı, doktorların hiç tanımadığı bir virüs ile karşı karşıyayız. Aslında ellerinden gelen her şeyi yaptılar ama doktorlara ve sağlık çalışanlarına da bulaşması işi biraz daha stresli bir hale getirdi. Bu herkesin kendine sahip çıkma süreci, herkes kendine sahip çıkmalı. Ülkeler, devletler ellerinden ne gelirse gelsin yapıyor ama siz kendinize sahip çıkmadığınız sürece bu hastalık maalesef er ya da geç o kişileri bulacak. Buna bizler de dahiliz. Ben 28 Şubat'ta evime girdim. Bir daha hiç çıkmadım dışarı.Bir arkadaşımın babası corona virüsü nedeniyle İngiltere'de vefat etti. Bir arkadaşımız ve aile hekimimiz de korona kaptı.'' diyerek şöyle devam etti:

YAŞLILAR DIŞARIYA HİÇ ÇIKMIYOR
''Burada durum her geçen gün daha da ağırlaşıyor, yaşlılar asla evden çıkmıyor. Balkonlarda konserler devam ediyor. Her aileden sadece bir kişinin markete çıkma izni var. Benim de eşim Tomasso Salvatori gidiyor markete. Sadece banka, süpermarket ve eczaneler açık. Çalışmak zorunda olmayanların dışında sokakta insan da yok. Bu zamanda insanın kendini tanıması ve kendiyle keyif alabilmesi çok önemli. Bu yolculuktan sağlam çıkanlar çok başka bir hayat yaşayacaklar. Evde kalmaya devam edelim lütfen.'' dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.