Prens Harry tüm onursal unvanlarını kaybetti

Prens Harry ve karısı Meghan Markle'ın çalışan kraliyet ailesi üyeliğine geri dönmeyeceği resmi olarak açıklandı. İngiltere Prensi Harry tüm onursal unvanlarını kaybetti.

Prens Harry tüm onursal unvanlarını kaybetti

Buckingham Sarayı bugün yaptığı açıklamada, Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliyet Ailesi'nin çalışan üyeleri olarak geri dönmeyeceklerini Kraliçe'ye onayladığını söyledi. Dünyada son haber olan karar, Sussex Dükü ile Kraliyet Ailesi üyeleri arasındaki görüşmelerden sonra verildi.

Bir Buckingham Sarayı sözcüsü şunları söyledi, "Sussex Dükü ve Düşesi, Kraliyet Ailesinin çalışan üyeleri olarak geri dönmeyeceklerini Majesteleri Kraliçe'ye doğruladı. Kraliçe, Dük ile yapılan görüşmelerin ardından, Kraliyet Ailesi'nin işinden uzaklaşarak, kamu hizmeti hayatının getirdiği sorumluluk ve görevlere devam etmenin mümkün olmadığını teyit eden bir yazı yazdı.

"Dük ve Düşes tarafından düzenlenen fahri askeri atamalar ve Kraliyet himayeleri, Kraliyet Ailesi'nin çalışan üyeleri arasında yeniden dağıtılmadan önce Majestelerine iade edilecek. Alınan karardan herkes üzüntü duysa da, Dük ve Düşes ailenin çok sevilen üyeleri olmaya devam ediyor."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.