Hint Okyanusu'nun ortasında güvenli tatil Maldivler

Pandemi döneminin en güvenli tatil destinasyonlarından biri de Maldivler. Bu soğuk kış günlerinden uzaklaşıp yazı yaşayabileceğiniz Maldivler’e gitmek isterseniz bu yazıyı m mutlaka okumalısınız.

Hint Okyanusu'nun ortasında güvenli tatil Maldivler

YAZI ŞERİF ERCAN

Covid-19 yüzünden sınırlar kapanınca yurtdışı seyahatlerine hasret kaldık. Yurtdışında tatil yapmayı, özellikle de bu karlı ve soğuk kış günlerinde yaz tatilini özleyenlere bir önerim var; Maldivler... 12 ay boyunca 26-31 derece sıcaklığa sahip olan, Hint Okyanusu'ndaki Maldivler, Covid-19 önlemleriyle tatilcileri ağırlıyor. Üstelik İstanbul'dan farklı havayollarıyla uçuş imkanı da var. Maldivler, güvenli turizm için attığı adımlarla özlediğiniz seyahat dolu günleri size geri getiriyor. Kristal berraklığındaki suları, mavi gökyüzü ve beyaz kumlu plajlarıyla Maldivler, sıkı güvenlik önlemleri ve Turizm Bakanlığı tarafından getirilen kurallarla pandemi döneminde tatil için en güvenilir destinasyonlardan biri.

Peki Maldivler'e gitmek isterseniz neler yapmanız ve nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Öncelikle gitmeden önce otel rezervasyonu yaptırmanız şart. Kapıda alacağınız turist vizesi için onaylanmış otel rezervasyonunuzu göstermenizin yanı sıra turist vizesi için İngilizce negatif Covid-19 test sonucu raporu gerekiyor. Maldivler'e varıştan en fazla 96 saat önce PCR testi için örnek vermelisiniz. Ad-soyad, pasaport numarası, testin yapıldığı tarih, testin yapıldığı hastanenin ismi ve adresi, test tipi - PCR ve sonucu mutlaka test raporunda yazmalı.

Uçuşunuzdan 24 saat önce ve Maldivler'den ayrılmadan önce online olarak Sağlık Beyan Formu (HDF) doldurmanız isteniyor. Seyahat öncesinde formu doldururken test sonucunu PDF formatında linke yüklemeniz gerekecek. Doldurma işlemini tamamladıktan sonra sistem size bir barkod verecek. Pasaport kontrolünde bu barkodu okutmanız gerekiyor. Havalimanında vize işlemlerinden sonra her turistin ateşi ölçülüyor. Bu arada Maldivler Sağlık Bakanlığı tarafından PCR testi için seçilebilirsiniz. Maldivler'den ayrılırken test zorunluğu yok ancak yaptırmak isterseniz otel yönetimi bunu size sağlıyor. Artık otelinize gidebilirsiniz. Tüm turistlerin havalimanında, otele yapılacak transfer süresince ve tüm ortak olanlarda maske takmak zorunda olduğunu unutmayın. Otellerin hepsinde sağlık hizmeti veriliyor. Tüm turistik tesisler, sağlık tesislerine ulaşım imkanı, kişisel koruyucu ekipmanları da sağlıyor.

EN ROMANTİK DESTİNASYON
Balayı, evlilik yıl dönümü kutlaması veya sadece aşk tazelemek için akla gelen dünyaca ünlü en romantik destinasyon kuşkusuz Maldivler. Mercanlarla çevrili olan bu adalarda; bembeyaz ve yumuşak bir kumsal, turkuaz renginde berrak bir deniz ve denizin altında mercanlar ve rengarenk balıklar sizi bekliyor. Maldivler, iş ve şehir hayatını geride bırakıp zamanı unutacağınız bir tatil vaat ediyor. Bir ada, bir otel konseptinin hakim olduğu adalarda; sakinliği ve yalnızlığı doyasıya yaşayabilirsiniz. Lüks otellerin sunduğu spa, yoga, detox hizmetleriyle kendinizi yenileyebilirsiniz.

Maldivler'i sadece romantizmin merkezi olarak düşünmemek lazım çünkü adalar nefes kesen güzellikteki okyanus ve mercan resifleri sayesinde dünyanın önde gelen dalış merkezlerinden biri... Bu cennet adalar yerel, Hint ve Uzakdoğu mutfağından farklı lezzetleri tattırırken, uluslararası marka otellerde ise dünya mutfağından lezzetleri de sunuyor.

Mercanlarla çevrili olan bu adalarda; bembeyaz ve yumuşak bir kumsal, turkuaz renginde berrak bir deniz ve denizin altında mercanlar ve rengarenk balıklar sizi bekliyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.