Angelina Jolie'nin koleksiyonundaki tablo rekor fiyata satıldı

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill'in resme aldığı ve ABD Başkanı Franklin D.Roosevelt'e hediye ettiği daha sonra da Angelina Jolie'nin koleksiyonuna giren tablo 8.3 milyon sterlinlik rekor fiyatla alıcı buldu.

Angelina Jolie'nin koleksiyonundaki tablo rekor fiyata satıldı

Jolie Family Collection tarafından 1 Mart'ta 8 milyon 300 bin sterline satılan Tower of Koutoubia Mosque (Koutoubia Camii Kulesi) adlı eser, dünya tarihine damgasını vuran İngiltere'nin eski başbakanı Winston Churchill'in ilham aldığı yer olan Fas'ın Marakeş kentinde gün batımının uzun gölgeleri ve sıcak tonlarını içeriyor.

Churcill'in nadir eserleri arasında yer alan tablo Churcill tablosu olarak biliniyor. Angelina Jolie'nin eski eşi Brad Pitt, Churchill'in gün batımı betimlemesi olan tabloyu, 2011 yılında Angelina Jolie'ye hediye olarak satın almıştı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.