Elif Dürüst’ten kadının tasviri

Sosyetenin gözde isimlerinden Elif Dürüst, felsefeye çok meraklı biridir. Bu merakı yüzünden iki yıl merhum İskender Savaşır'ın felsefe kurslarına katılmıştı.

Elif Dürüst’ten kadının tasviri

Ardından da psikoloji yüksek lisansı yapmıştı. Dürüst ile ilgili bunları anlatmamın nedeni, Şamdan Plus'a verdiği bir demeç. Şamdan Plus, Kadınlar Günü sayısında, cemiyet hayatından ünlü isimlere 'kadın olma'yı sordu.

Elif Dürüst, "Simone de Beauvoir 'Kadın olarak doğulmaz, kadın olunur' der. Yani kadın olmak bir süreç işi, bir bilinçlenme ve farkında olma durumu. Aynaya baktığında kendini sevme sanatı kadın olmak. Kadın narindir ama narin olması hemen yenilir anlamına gelmez. Güçlüdür de aynı zamanda, kolayca pes etmez. Dünyanın yaratıcı, doğurgan, yenilenen, temizleyen, sakin yanıdır kadın. Kadın olmak her yaşta ayrı bir yolculuk ve var etme gücüdür" demiş. Elif Dürüst ne kadar felsefi bir cevap vermiş, sizce de öyle değil mi?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.