Kraliyet düğünleri hakkında az bilinen 7 gerçek

Prenses Diana ve gelinliğinin sonsuz rötuşlarından, Kraliçe Elizabeth’in romantik nişan yüzüğüne kadar, kraliyet düğünleri hakkında arka planda kalmış bazı gerçeklikleri mercek altına alıyoruz.

Kraliyet düğünleri hakkında az bilinen 7 gerçek

YAZI İREM ORHAN

Bir kraliyet düğünü her zaman en az bir Broadway müzikali koreografisi kadar heyecan verici olup, olağanüstü bir çabanın ürünüdür. Üzerine aylarca düşünülür, birbirini tamamlayan şık detaylar bir araya gelir ve arka plandaki yüzlerce kişinin emeğiyle organizasyon gerçekleşir. Görünen her zaman göz alıcıdır ama etkinliğin ihtişamının gölgesinde kalan ve şaşırtan bazı gerçeklikler de yok değildir. İşte kraliyet düğünleri hakkında az bilinen o gerçekler.

PLANLAMASI EN UZUN SÜREN KATE VE WILLIAM'IN DÜĞÜNÜ
Bu sizi de şaşırtabilir ancak Kate Middleton ve Prens William, tüm kraliyet düğünleri içinde planlama konusuna en çok vakit harcayan çift oldu. Yeme içme konularından tüm lojistik detayların organize edilmesine kadar çift, tüm bu işler için altı aydan fazla zaman harcadı. Yeri gelmişken belirtmeden geçmeyelim; Kraliçe Elizabeth düğününü dört ayda planladı, Prenses Diana'nın planlama süreci ise sadece beş ay sürdü. Meghan ve Harry ise nikah törenine giden tüm aşamaları sadece beş buçuk ayda planlayıp, gerçekleştirdi.

EN KISA DAVETLİ LİSTESI HARRY VE MEGHAN'A AİT
Meghan ve Harry, Windsor Kalesi'nde St. George Şapeli'ndeki törene davet edilen sadece 600 kişi ile kraliyet düğün organizasyonları arasındaki en az davetli ile gerçekleşen düğün unvanının sahibi oldular. Bu arada Kate'in düğününe bin 900, kraliçeninkine 2 bin ve Diana'nınkine ise 3 bin 500 davetlinin katıldığı söyleniyor.

EN PAHALI DÜĞÜN DIANA VE CHARLES'IN
Tabii davetli listesi ne kadar genişse, maliyet de o kadar yüksek olur değil mi? Diana'nın 1981 yılının temmuz ayında Prens Charles ile olan düğünü, kraliyet ailesine epey pahalıya patladı. Yapılan harcamaların ise çoğunun güvenlik maliyeti ile alakalı olduğu söyleniyor. Diğer yandan Kraliçenin Prens Philip ile olan düğününün bedeliyle ilgili rakamlar bilinmiyor. Kate ve Meghan'ın düğünlerinin ise birbirinden çokta farklı maliyetlere sahip olmadığı biliniyor.

EN GENÇ EVLENEN PRENSES DIANA
Prenses Diana, Prens Charles ile evlendiğinde sadece 20 yaşındaydı. Kraliçe Elizabeth evlenirken Diana kadar küçük değildi; ondan birkaç yaş daha büyük olarak yani 25 yaşında Prens Philip ile evlendi. Kate Middleton ise William'la evlendiğinde 29 yaşında idi. Meghan ise Harry ile evlendiğinde 36 yaşındaydı.

MEGHAN VE HARRY BİR GELENEĞİ BOZDU
Meghan ve Harry, düğün pastası olarak yıllardır süregelen meyveli kek ikram etme geleneğini bozan ilk çift oldu. Ve bunun yerine, tereyağlı krema ile hazırlanmış farklı çeşitte bir düğün pastası seçtiler. Sonuç olarak, düğünleriyle ilgili bu aykırı hareket kadar onuşulan bir şey daha vardı ki, o da pastanın lezzeti.

DIANA'NIN GELİNLİĞİ VE SONSUZ RÖTUŞLARI
Kraliyet gelinlikleri her zaman büyük merak konusu olup, pek çokları hayranlık uyandırmış ve o yıl evlenecek pek çok kişiye ilham kaynağı olmuştur. Bu yüzde, her biri ünlü moda evlerinin yarattığı görkemli gelinlikler, düğün törenlerinin unutulmaz unsurlarından sayılır. Diana'nın gelinliği de dönemin en çok konuşulanları arasında yer almakla birlikte, kendisinin önlenemez kilo kaybı sebebiyle son halini alana kadar yaklaşık 15 kez rötuşlanmıştı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.