Gelin çiçeği atılırken şarkı seçimine dikkat

Her güzel şeyin bir sonu vardır fakat bazı eğlencelerde tempo sona doğru yükselir; tıpkı düğünlerde olduğu gibi... İşte gecenin sonunda, gelin çiçeği atılırken enerjiyi arşa çıkarma garantili 25 şarkı...

Gelin çiçeği atılırken şarkı seçimine dikkat

HAZIRLAYAN İREM ORHAN

Bilirsiniz, yazılı olmayan bazı düğün geleneklerimize göre organizasyon sonunda gelin, eğlencesi yüksek bir müzik eşliğinde bir yandan dans ederken bir yandan da elindeki çiçek buketini onu arkasında bekleyen bekar kız arkadaşlarına doğru atar. Çiçek çok tesadüfi biçimde yeni sahibine ulaşır ve öyle inanılır ki; çiçeği tutan talihli, kısa zaman sonra muradına erer ve bir sonraki düğün onun olur. Yıllardır dünyanın pek çok noktasında uygulanan bu gelenek aslında ortaya çıktığı ilk yıllarda gelinin gelinliğinin kumaşından bir parçayı arkadaşlarına vermesiyle başlamış, durum evrile evrile işin sonu çiçeğini onlara atmaya kadar varmış. Ama tabii değişmeyen bir şey kalmış, o da gelin tarafından diğerleriyle paylaşılan bir parçanın her ne olursa olsun alana şans getirdiği. Anlayacağınız burada bekar kız arkadaşlar için o çiçeği yakalamak ne denli hayati bir mevzuysa, gelin için de düğüne son noktayı koyan bu ritüelin müziğini seçmek o derece önemli. İşte bu ritüele tam uyacak ve dahi uzun süre akıllarda kalacak 25 şarkı...

1. Meghan Trainor - Dear Future Husband
2. Rihanna - Only Girl
3. Beyoncé - Single Ladies
4. Destiny's Child - Independent Women
5. Fergie – Glamorous
6. Gwen Stefani - Hollaback Girl
7. Madonna - Like a Virgin
8. Christina Aguilera – Candyman
9. Ariana Grande ve
Nicki Minaj - Bang, Bang
10. Cyndi Lauper -
Girls Just Want to Have Fun
11. Lenny Kravitz - American Woman
12. Jimi Hendrix - Foxey Lady
13. Michael Jackson -
Wanna Be Startin Something
14. The Beatles - Twist and Shout
15. Whitney Houston - How Will I Know
16. Tom Jones - She's a Lady
17. Stevie Wonder - Isn't She Lovely
18. Jimi Hendrix - Foxey Lady
19. Queen - Another One Bites the Dust
20. Roy Orbison - Oh, Pretty Woman
21. Beastie Boys - Hey Ladies
22. Britney Spears - Gimme More
23. Janet Jackson - All for You
24. Jennifer Lopez - Let's Get Loud
25. Pharrell – Happy

DÜĞÜNDE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin dijital jenerasyon döneminde evleniyorsunuz. Bu da düğün planlarınız arasına bir madde daha eklemeniz gerektiği anlamına geliyor. Büyük gününüzü Facebook, Twitter ve Instagram'da görmekle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Düğünle ilgili tüm kararlarda olduğu gibi bu da öncelikle partnerinizle görüşmeniz gereken bir durum. iPhone'larla ortada gezinen konuklar, izlemek yerine çekim yapan arkadaşlar kulağınıza kabus gibi mi geliyor? Yoksa düğününüz Twitter'da ana konulardan biri olursa bu size bir düğün hediyesi mi olur? Hangisi size cazip geliyorsa onu yapın. Ancak ortak kararınızı düğünden önce belirleyip konuklarınıza bildirin. Eğer dijital dünya ile aranız iyiyse atacağınız ilk adım duruma uygun özgün bir hashtag bulmak olmalı. Akılda kalıcı ve çarpıcı bir etiket bulmaya bakın. Düğün hazırlıklarınızdan, bekarlığa veda gecenizden farklı kareleri post edin. Düğün hazırlıklarınız için birlikte çalıştığınız kişilerden de sizin hashtag'inize yaptıkları hazırlıkları yollamalarını isteyebilirsiniz. Instagram arkadaşlarınız bu özel gecenizi fotoğraflayıp, mutluluğunuzu paylaşmak için can atacaklardır. Diğer taraftan Instagram ve Twitter'ın güzellik filtreleri Facebook'a oranla daha geçirgen olabilir. Bu nedenle büyük gün öncesi tüm güvenlik ayarlarınızı iki kez kontrol edin.

Sosyal medyaya evet dediğinize göre konuklarınız için bu işi daha cazip hale getirebilirsiniz. Düğününüzden çekip ekleyecekleri fotoğraflar arasında en fazla beğeni alan için bir ödül koyabilirsiniz. Çok sayıda güzel fotoğraftan kendiliğinden oluşan bir albüm sahibi olursunuz. Arkadaşlarınızdan ve hatta tanımadıklarınızdan çok sayıda iyi dilek ve güzel yorum alırsınız.

SOSYAL MEDYA İSTEMİYORSANIZ FİŞİ ÇEKECEKSENİZ

Düğün gününüzde 'akıllı telefonlara hayır' kuralı getirmeye karar verdiyseniz, bunu erken dönemde dillendirmenizde fayda var. Hatta davetiyelerle birlikte dağıtılacak bir bilgilendirme ve rica kartı hazırlamanız uygun olabilir. Düğün günü için hatırlatıcı, uyarıcı levhalar hazırlatmayı da ihmal etmeyin. İsteyen misafirleriniz için video kaydından oluşturulacak bir kolajı e-posta yoluyla onlarla paylaşabileceğinizi bildirmeniz kendilerini daha rahat hissettirebilir. Eğer sosyal medyaya tümüyle kapalı kalmak istemiyor ancak kendi kurallarınıza uygun şekilde sosyal mecrada yer almak istiyorsanız durumunuzu net biçimde ortaya koyun. Her düğünün kendi sosyal medya kuralları olabilir. Ancak bir de genel geçer uygulamar var. Örneğin he ne olursa olsun gelinin fotoğrafını davetlilerin yanına çıkmadan servis etmeyin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.