Yeni ayla yeni başlangıçlar yapma zamanı

Yeniaylar her zaman taze başlangıçları sembolize eder. 11 Mayıs günü meydana gelecek Yeniay’ın ritüellerini ve burçlara etkilerini uzman astrolog Aycan Özenbaş kaleme aldı.

Yeni ayla yeni başlangıçlar yapma zamanı

Yeniay döneminde yapılan başlangıçlar her zaman daha çabuk sonuçlanır ve verimli olur. Baharın iyice kendini hissettirdiği bu günlerde toprağı, verimi ve her tür doğal kaynağı sembolize eden Boğa burcunda, 11 Mayıs günü bir Yeniay meydana gelecek. Tema Boğa burcu olduğu ve Yeniay haritasında zorlayıcı hiçbir açı olmadığı için, bir dönemdir süregelen sıkıntılı, stresli günleri geride bırakmamıza yardımcı olacak, yeni başlangıçlar yapma zamanı diyebilirim. Yeniay yeni başlangıçların, ilk adımların, atılan tohumların, niyetlerin zamanıdır. Aslında hem hayat döngümüz, hem de bedensel saatimiz doğayla uyumlu bir şekilde, içsel olarak bu zamanları bilir, hazırlanır. Biz de bu bilince hazırlık yaparak katkıda bulunursak daha verimli bir Yeniay başlatabiliriz. Bu dönemde mümkün olduğunca eskileri bir kenara bırakıp, kendimizi, bedenimizi, ruhumuzu yeninin enerjisine, başlangıçlara açmalıyız. Sizlere Yeniay öncesinde yapmanızı tavsiye etmek istediğim birkaç şey var. Her Yeniay'da bu yöntemleri uygularsanız, bedensel ve ruhsal enerjilerinizin de doğayla uyumlanmasını ve akışın rahat olmasını sağlayabilirsiniz.

• Yaşam alanınızı, bedeninizi ve zihninizi temizleyin. Yeniay'da tazelenen enerji için bedeninizi evinizi, çalışma alanınızı arındırın. Taze, yeni enerjiye, yeni niyetlere, düşüncelere yer açın.

• Taze çiçekler alın. Doğanın bu değerli parçaları yaşam alanınızda yer alsın.

• Hayaller kurun, niyet tutun. Yapmayı her zaman istediğiniz şeyler için niyet edin. Sonra gerçekleşmiş gibi gözünüzde canlandırın ve bir kağıda yazın. Kağıdı ister yakın, isterseniz denize atın.

• Yeniay günü sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Mum yakın. Bırakın yumuşak bir müzik ve ışık ruhunuza dokunsun.

Spora ya da diyete başlamak için adım atın. Yaz gelirken vücudunuzu fazla kilolardan ve toksinlerden arındırmak iyi hissettirecektir.

• Tohum ekin. Yeniay zamanı ekilen tohumlar, her zamankinden daha kolay filizlenir, serpilir.

• Affedin. Kızgınlık hissettiğiniz insanlara bir şans daha verin. İlişkilerinize yeni bir perspektiften bakmaya çalışarak, tekrar deneyin.

• Meditasyona ya da ibadete zaman ayırın.

KOÇ
Kazanç kapasitenizi büyütmek, kaynakları tatminkar bir noktaya getirmek amacıyla yeniliğe gitme zamanı. Günlük çalışma sisteminizi, ya da günlük hayatınızı yeniden planlayarak, bazı giderleri azaltabilir, hatta yeni maddi kaynaklar oluşturabilirsiniz. Bu dönem sağlıkla alakalı yenilikleri hayatınıza sokmak için son derece uygun günler. Yaz hazır geliyorken, diyete başlamak, ya da sağlığınızı tehdit edebilecek alışkanlıkları bırakmak ya da kontrol altına almak size çok iyi gelecektir.

BOĞA
Bu Yeniay'ın başrol oyuncusu Boğa. Yeniay'da kendinizle ilgilenmek, zaman ayırmak, bedeninizi, ruhunuzu ve zihninizi tazelemek için uygun dönemdesiniz. İkizler'deki Merkür ve Venüs maddi olarak da şanslı günlerde olduğunuza işaret ediyor. Yengeç burcundaki Mars, seyahat planları yapmaya hatta yola çıkmaya hazır olduğunuzun da habercisi. Alışveriş konusunda fazla atak, aşırıya kaçmaya eğilimli olduğunuzu da hatırlatmak gerekir. Ama yine de gardırop yenilemek, estetik girişimler, saç stilini değiştirmek için ideal günler.

İKİZLER
Rutin sağlık kontrolleri için çok uygun bir dönemdesiniz. Enerjinizin çok yüksek olduğu, estetik ve güzellik konularıyla yakından ilgileneceğiniz günler sizi bekliyor. Teknolojik aletler alabilir ya da yenileyebilirsiniz. Ayrıca sanat eserlerine ve mücevherlere de bütçe ayırmak için uygun bir zaman dilimi. Yurtdışından beklediğiniz ya da hukuki konulardaki haberler sevindirici ve rahatlatıcı olacaktır. Günlük rutini değiştirerek, daha sağlıklı bir sistem yaratmaya başlamanın tam zamanı.

YENGEÇ
Bu Yeniay'da gündeminizde sosyal bağlantılar, arkadaşlıklar, gruplar, hayaller, planlar var. Yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurabileceğiniz gibi, var olanları daha tatmin edici, duygusal olarak paylaşımı daha yüksek bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Bazı gruplara ve organizasyonlara da kabul edilme ihtimaliniz bu dönemde çok yüksek. Mars burcunuzda olduğu için telaşınızı, hız ihtiyacınızı kontrol etmeye çalışmanız faydalı olacaktır.

ASLAN
Bu Yeniay sizin için ebeveynler, aile hayatı, yaşanan ev ve maddi kaynaklar ile alakalı bazı gelişme ve yeni adımlara gebe. Bir dönemdir var olan sorunların çözüme ulaşması için adımlar atabilir, projeler oluşturabilirsiniz. Sosyal yaşantınızın canlanacağı bu dönemde, kardeşlerinizle ve kuzenlerinizle de vakit geçirme şansını bulabilirsiniz. Kronik hastalıklarınız varsa, bu günlerde daha dikkatli olmalı ve yeni tedavi olasılıklarını araştırmak için adım atmalısınız.

BAŞAK
Kariyer ve toplumsal yaşantınızın çok aktif olduğu bir dönemdesiniz. Yurtdışı bağlantılarınızın gelişeceği, yeni eğitim başlangıçları yapabileceğiniz günler sizi bekliyor. Bu girişimleriniz mesleki alanda ilerlemenizde önemli rol oynayacaktır. Sizin için enerji akışı bu dönemde rahat olduğu için, her türlü başlangıca hazırsınız. Ayrıca kendinizi daha iyi tanımak, yeni bir alanda eğitim almak için ideal bir devredesiniz. Meditasyon, yoga gibi bazı faaliyetlerle zihinsel gerginliğinizi de dengelemek için yeni adımlar atabilirsiniz.

TERAZİ
Ortak maddi kaynaklarla alakalı gelişmelerin yaşanabileceği, bazı hukuki konuların olumlu şekilde sonuçlanacağı güzel günler sizi bekliyor. Maddi konularda atacağınız yeni adımlar, eşinizle ya da ortağınızla birlikte alacağınız kararlar, kısa zamanda meyve vermeye başlayacak. Vergi ya da miras işleriniz varsa bu konulara eğilmek, yeniden yapılandırmak ve sorunları halletmek için bazı fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bunun yanında sosyal yaşama biraz daha zaman ayırmak, dostlarla vakit geçirmek de rahatlamanıza ve kendinizi tazelemenize yardımcı olacaktır.

AKREP
Boğa'da meydana gelen Yeniay sizin ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızı aktive ederek, yeni başlangıçlara hazırlayacak. Özellikle bekar Akrep ve yükselen Akrep burçları sosyal gruplarda ya da arkadaşları vasıtasıyla tanıdıkları kişilerle birliktelik kurma noktasına gelebilirler. Yanı sıra mesleki hayatın ve toplumsal yaşamın aktiviteleri de iş ile ilgili yeni oluşumların yapılandırılmasında faydalı olacaktır. İş yaşamına ve ikili ilişkilere ayrılan zaman ve enerji, ev ve aile hayatının dengesini bozabilir.

YAY
Günlük akış ve sağlık alanında bazı yenilikler, gelişmeler yaşanabilir. Çalışma hayatında yapabileceğiniz girişimler, mesleki kariyerinizde ilerlemenizin, terfi imkanlarının doğmasının ilk adımları olabilir. Çalışma arkadaşlarınızla ilişkilerinizin daha iyi bir seviyeye taşınması mümkün. Günlük yaşamda sizi rahatlatacak bazı yeni yöntemleri ve tercihleri hayatınıza almaya karar verebilirsiniz. Diyete başlamak, sağlıklı beslenmede yeni adımlar atmak için en uygun burç sizsiniz.

OĞLAK
Çocuklarla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması, yaratıcılık alanında adımların atılması olası. Yeniay'ı en rahat geçiren burçlardan birisi olarak, şansın, keyfi n ve zevkin çok yoğun olduğu bir dönemden geçiyorsunuz. Günlük yaşamdaki hızlanma ve hareketlilik sizi biraz yorabilir. Zaman zaman sinirlerinizin gerilmesi ve partnerinizle bazı çatışmalar yaşamanız mümkün olabilir. Toleransınızı biraz yüksek tutmaya çalışırsanız bütün engellerin üstesinden gelebilirsiniz.

KOVA
Ebeveynler, aile bağları ve ev yaşantısında yeni bir dönem söz konusu. Gayrimenkul alanında yeni adımlar atabilir, girişimlerde bulunabilirsiniz. Yaşadığınız mekanda bir değişiklik kararı alıp yaratıcılığınızı da kullanarak dekorasyon yapabilir ya da daha konforlu ve estetik bir eve taşınmaya, hatta mülk sahibi olmaya adım atabilirsiniz. Bu girişime ayıracağınız maddi kaynaklar ruhunuzun huzur bulmasına, kendinizi çok rahatlamış hissetmenize yardımcı olacaktır.

BALIK
Yakın çevreyle ilişkilerde, iletişimde, eğitim ve kanuni konularda bazı yeniliklerin olması, adımların atılması söz konusu. Eşinizle yapacağınız kısa yolculuklar, yeni teknolojik aletler almak için çok uygun bir dönem. Ayrıca kardeşlerinizle, kuzenlerinizle birlikte olmak, onlara zaman ayırmak size de çok iyi gelecek. Bu bağlantılarda, güzel yemekler, duygusal paylaşımlar sizi bekliyor. Bu dönem partnerinizle tatil planları yapmak, kısa mesafe yürüyüşlere çıkmak için ideal zamanlar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.