Diyet listenizi pratik ton balığı tarifleriyle güncelleyin!

Yaklaşık iki yüzyıldır enfes tadı ve mucizevi faydalarıyla dünyanın her bölgesinde farklı kültür ve damak tatlarına uyarlanarak tüketilen ton balığı, pandemi dönemi boyunca bağışıklığı güçlendirmek ve insan vücudunun ihtiyacı olan; Omega-3, kalsiyum, magn

Diyet listenizi pratik ton balığı tarifleriyle güncelleyin!

En doğal Omega-3 deposu olarak bilinen; bağışıklık, sinir, kas ve dolaşım sistemini destekleyerek insan sağlığına sayısız katkı sunan ton balığı, içeriğindeki yağ asitleriyle, hücrelerde yağ deposu oluşumunu önleyerek zayıflamaya katkı sağlaması ve tok tutucu özelliğiyle sağlık kaynağı olmasının yanı sıra diyet reçetelerinin de başında yer alıyor.

Zamandan tasarruf sağlayan enfes ve kolay tarifler
Pandeminin gölgesinde alınan kiloları hızla vermek aynı zamanda vücut direncini korumak ve bilinçli beslenmek isteyenlere sosyal medyada Gezgin Chef olarak tanınan Şef Halil Şımır'dan ton balıklı yemek tarifleri.

Vücudun ihtiyacı olan çok sayıda minerali karşılayan, günün her saati tüketime uygun olan Akdeniz mucizesi zeytinyağlı kaliteli ton balığı kullanarak, Mısırlı ton salata ile mantar dolmasından Belluga mercimekli ton salataya kadar ziyafet tadında diyet menüler hazırlamak mümkün.

Mısırlı ton salata ile mantar dolması

Malzemeler:
1 kutu Mısırlı ton salata
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
400 gram mantar

Bir fırın tepsinin içerisine sapları alınmış mantarları ekleyin. Mantarların iç kısmına mısırlı ton salatayı da ekleyip üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz.

Belluga mercimekli ton salata

1 kutu zeytinyağlı ton balığı
1 su bardağı haşlanmış belluga mercimeği
4 yaprak kıvırcık marul
1 adet domates
1 yemek kaşığı dilim siyah zeytin
1 yemek kaşığı dilim yeşil zeytin
4-5 yaprak taze nane
1 yemek kaşığı Limon suyu
Tuz

İlk olarak bir tencerenin içerisine iyice yıkanmış olan belluga mercimeklerini ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Ardından mercimekleri süzüp soğumasını bekleyin. Marulları ve domatesleri dilimleyip bir kaseye ekleyin, üzerine diğer tüm malzemeleri de ekleyip iyice harmanlayıp servis edebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.