Afrikaya bakış açısını değiştiren 'Afrika Seyahatlerim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kaleme aldığı ‘Afrika Seyahatlerim’ adlı kitabın tanıtımı, New York’taki Türk Evi’nde yapıldı. Okuyucularla buluşan kitap, Afrika’nın farklı bir yüzünü gösteriyor.

Afrikaya bakış açısını değiştiren 'Afrika Seyahatlerim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Afrika anılarını topladığı ve New York'ta yeni açılan Türk Evi'nde tanıtımı yapılan 'Afrika Seyahatlerim' adlı kitabı okuyucuyla buluştu. Turkuvaz Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan kitapta; Emine Erdoğan'ın, Cezayir, Ekvator Ginesi, Etiyopya, Cibuti, Somali, Fildişi Sahili, Gana, Nijerya, Gine, Uganda, Kenya, Tanzanya, Mozambik, Madagaskar, Sudan, Çad, Tunus, Moritanya, Mali, Güney Afrika Cumhuriyeti, Zambiya, Gambiya ve Senegal olmak üzere 23 Afrika ülkesine gerçekleştirdiği seyahatlerdeki anıları yer alıyor. Emine Erdoğan'ın, annesi Hayriye Hanım'a atfettiği kitap, 184 sayfadan oluşuyor. Kitapta, Türkiye'nin 2005'te başlattığı ve giderek büyüyen Afrika politikası üzerine derin analizler, Afrikalı halkının süregelen çaresizliği ve buna karşı yapılabileceklerle ilgili görüşlerden çok daha fazlası yer alıyor. Çünkü her şeyden önce Emine Erdoğan, Afrika ülkelerine, sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi olarak gitmemiş; çözüm olabilmek, neler yapabileceğini göstermek için elini taşın altına koyarak özel ziyaretlerde bulunmuş. Vicdanlı Müslüman Türk bir kadın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmiş, bunu da kitabına tüm samimiyetiyle yansıtmış.

Kitapta, Emine Hanım'ın, özellikle Afrikalı dezavantajlı gruplara olan ilgisini, yetim çocuklara olan yaklaşımını, first lady'sinden atölyede çalışanlara kadar her sınıftan kadını teşvik etmesini, onlarla kurduğu diyalogları ve hayvanlara olan sevgisini, fotoğraflarla da desteklediği yazılarında görmek mümkün. Açlığın susuzluğun devam ettiği, yetersiz beslenmeden dolayı çocukların öldüğü, insanların turist olarak bile gitmeye çekindiği Afrika'ya Emine Hanım'ın gösterdiği çözüm odaklı bu anaç yaklaşımı gerçekten takdire şayan. Örneğin, hangi first lady, neden Somali'ye gidip oradaki yoksulluk ve yoklukla mücadele eden insanlarla iletişim kurup, ülkesine döndüğünde onlar için yardım kampanyasında bulunsun ki...

Afrika'nın 21. yüzyılın en parlak yıldızı olacağına dair inancını hiç yitirmediğini söyleyen Emine Erdoğan, "Afrika seyahatlerim, benim için kapağı kapanmayacak, ömrüm vefa ettikçe yeni satırlar eklenecek bir defterdir" diyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.