Amerika emlak yatırımında yeni trend: Sofistike Lüks

Boston’da iç mimari ve tasarım eğitimi alan International Realty Group kurucusu Giovanna Guzman, Amerika’da gayrimenkul yatırımlarında yeni trendleri açıkladı.

Amerika emlak yatırımında yeni trend: Sofistike Lüks

Guzman, pandemi sürecindeki kısıtlamalarından dolayı alıcıların bahçeli, teraslı evlere yöneldiğini ifade ederken; "Son dönemde lüks algısı da tamamen değişti. Şaşaalı, oryantalist lüks tasarım tercihleri yerini sofistike lüks anlayışa bıraktı. Özellikle sade çizgilerin, işlevselliğin ve göz alıcı detayların dikkat çektiği ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan yeni nesil projeler, yatırım yapmak isteyenlerin yeni gözdesi oldu" dedi.

Sanayici bir ailenin oğlu Cengiz Bayırlı ile evli olan Giovanna Guzman, Latin Amerika'da değişik şehirlerde yaşamış olmasından kaynaklanan tecrübesi sayesinde kurmuş olduğu International Realty Group şirketini, 20 senedir Miami emlak piyasasındaki deneyimi ile bugünlere taşımış. Türkiye'den ve dünyadan pek çok ünlü isme de Miami'de emlak broker'lığı yapan IRG, yatırımcılara ABD'de yatırım yapma şansı sunuyor. Son üç yılda Miami bölgesine yapılan yatırımın 15 milyar doları geçtiğini belirten Guzman, Miami'de sürmekte olan ve sofistike detayları ile göz dolduran yeni rezidans projesi Waldorf Astoria Residences'ı Türk yatırımcılara da öneriyor.

Yeni Nesil Lüks Dokunuş
Property Markets Group tarafından hayata geçirilen farklı mimari yapısı ve lüks konut anlayışı sunan Waldorf Astoria Residences, dünyaca ünlü mimar Carlos Ott'un imzasını taşıyor. 360 konuttan oluşan 100 katlı ve Miami'nin en yüksek binası olması özelliği ile muhteşem manzarasıyla eşsiz bir proje olarak dikkat çeken WAR'un 2025 yılında tamamlanması planlanıyor. ABD'nin önde gelen emlak broker şirketi International Realty Group, Türk yatırımcılara avantajlı şartlarla bu projeye sahip olma imkanı sunuyor.

Miami'nin havası, doğal güzellikleri ve kültürel çeşitliliği gibi avantajlarıyla yaşamak için en çok aranan yerlerden biri haline geldiğini belirten Giovanna Guzman, Türklerin ABD'de konut almalarının avantajlarından da bahsediyor: "ABD'de yatırım yapmak sürekli yükselen bir trend. Kira getirileri Türkiye'ye nazaran en az 2-3 kat daha fazla. Ayrıca tapu işlemleri tamamen şeffaf ve tapu garantisi var" diye de ekliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.