Kadına şiddetle mücadeleye anlamlı destek

Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan verilere göre, sadece 2020’de dünya genelinde tam 87 bin kadın öldürüldü.

Kadına şiddetle mücadeleye anlamlı destek

Dünyanın her yerinde, 15 farklı dilde!
Samsunspor'un farkındalık kampanyası, Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş.'nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım'ın kızı Zeycan Rochelle Yıldırım'ın destekleriyle yürütüldü. Yıldırım, "Dünyanın her yerinde, her dilde aynı sorumluluğun paylaşılması gerektiği inancından yola çıktık. Dünyanın en ağır formasını hem kulübümüz hem de taraftarlarla buluşturup, şiddet konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık" dedi.

Yıldırım, "Mor formamızı 'Kadına Şiddete Hayır' kampanyası kapsamında, tüm dünyada kadına şiddetin son bulması için devam eden mücadeleye bir katkı olarak görüyoruz. Bunun, tüm dünyada yankı uyandıracak bir forma olması için hem ulusal hem de uluslararası platformlarda çalışarak, formamızı tüm dünyaya tanıtacağız" yorumunu yaptı.

"Elde edilen geliri vakıflara bağışlayacağız"
Kadın cinayetlerinin artık dünyanın dört bir yanında bireysel bir problem olmaktan çıkıp toplumsal bir krize dönüştüğünü ve bu noktada farkındalık kampanyalarının bu şiddetin azalması, hatta yok olmasında önemli bir araç olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bunu geçtiğimiz yıllarda global platformlarda ilgi gören birçok viral kampanyada bizzat deneyimledim. Dünya starlarından uluslararası medya kuruluşlarına, global şirketlerden kamusal platformlara kadar uzanan geniş bir yelpazede 'kadına şiddete hayır' diye bağırmalıyız. İşe stadyumlardan başlıyoruz. Mor formalarımız ve üzerinde yazan 'kadına şiddete hayır' mesajıyla farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.