Cate Blanchett küresel ısınmaya dikkat çekti

Avustralyalı aktris Cate Blanchett, küresel ısınmadan korkmak gerektiğini belirterek liderlerin küresel ısınmayı 1.5 santigratla sınırlama hedefinin yeterli olmadığını açıkladı.

Cate Blanchett küresel ısınmaya dikkat çekti

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Meryl Streep gibi yıldızlarla birlikte rol aldığı ve 10 Aralık'ta vizyona girecek Yukarıya Bakma (Don't Look Up) adlı filmin tanıtımı için röportaj veren oyuncu, "Herkes pozitif olmaya çalışıyor, 1.5 derece küresel ısınmadan bahsediyor. Ama 1.5 yine de felaket olur" dedi.

Dünya'yı yok edecek yaklaşan bir kuyruklu yıldız hakkında insanlığı uyarmaya çalışan iki astronomu konu alan söz konusu film siyasilere eleştiri niteliğinde olurken, Blanchett, insanların küresel ısınma için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Oyuncu, "Küresel ısınmadan korkmalı ve değişim talep etmeliyiz. Bu korkuyla yüzleşecek ve bu konuda bir şeyler yapacak kadar kolektif olarak cesur olun" dedi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.