Kışın ortasında sıcak bir tatile ne dersiniz? Şarmel

Mısır’ın dünyaca ünlü tatil beldesi Şarm El-Şeyh, Türkler için kışın gidilebilecek en cazip destinasyonlardan biri. Yeni yılın ilk günlerini, sıcak bir havada keyifli bir tatille geçirmek isterseniz Şarm El-Şeyh sizi bekliyor.

Kışın ortasında sıcak bir tatile ne dersiniz? Şarmel

YAZI ŞERİF ERCAN

Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil cenneti Şarm El-Şeyh, akvaryumu andıran denizi, bembeyaz kumsalları, gece hayatı ve alışveriş olanaklarıyla, kışın deniz tatili yapmak isteyenler için harika bir seçenek oluşturuyor. Mısır'ın Sina Yarımadası'nda, Kızıldeniz'in kıyısında olan Şarm El-Şeyh, kış boyunca deniz-kum-güneş tatili yapmak isteyenleri ağırlıyor. Bir zamanlar sadece Bedevilerin yaşadığı bir çöl olan Şarm El-Şeyh, 1978'de Mısır'a geçti ve o tarihten sonra da kaderi değişti. Mısır Hükümeti, yabancı yatırımcılara kapıyı açıp büyük kolaylıklar sağlayınca bölge kısa sürede bir vahaya dönüştü. Birkaç yıl içinde geleneksel Mısır'dan çok farklı bir yerleşim yeri ortaya çıktı.

Şarm El-Şeyh, eski ve yeni diye iki merkezden oluşuyor. Doğudan batıya doğru uzanan sahil şeridi, otellerle dolu. Otellerin hemen arkası ise alabildiğince kum tepelerinden, yani çölden oluşuyor. Yapılaşmaya büyük önem verilen bölgede oteller en fazla 3-4 katlı. Başta Arap sosyetesi ile Batılı turistlerin yoğun ilgisini çeken Şarm ElŞeyh, tertemiz sokakları, mimarisi ve hizmet anlayışıyla tam anlamıyla turizm merkezi olmuş durumda.

Hem hava hem de deniz suyu sıcaklığının 20 derecenin altına inmediği Şarm ElŞeyh'in en büyük özelliği, dünyanın en güzel dalış alanlarından birine sahip olması. Kızıldeniz, bir akvaryumdan farksız. Yaklaşık 200 mercan türü, 1000 kadar da balık çeşidi bulunuyor. En önemli dalış merkezi ise Ras Muhammed yani Muhammed Burnu Milli Parkı. Eğer dalmak istemiyorsanız özel denizaltılarla denize dalarak deniz dibinin muhteşem görüntüsüne tanık olabilirsiniz.

Deniz aşığıysanız size Şarm El-Şeyh'in en iyi plajlarından da söz edeyim. Bölgenin en gözde plajı şüphesiz, Naama Beach. Burası hem sakin bir gün için, hem çevresindeki mağazalarla sunduğu alışveriş imkanları hem de akşamüstü partileri ile ünlü. Tiran Adası manzaralı Sharks Koyu da çok rağbet gören bir plaj. Burası da çok sakin ve huzurlu bir yer; aynı zamanda birçok otele de ev sahipliği yapıyor.

Şarm E-Şeyh'in bir başka gözde koyu Nabq Beach. Bu plaj da nispeten hareketli plajlar arasında yer alıyor. Ancak diğer plajlar kadar gösterişli değil. Sualtı manzarası harika olan koyda güzel oteller de bulunuyor. Şarm El-Şeyh'te yapılabilecek sıradışı ve eğlenceli aktivitelerden biri ise çölde safari. ATV'lerle çölde kilometrelerce mesafe kat edebilirsiniz. Ciplerle de çölde safariye çıkabilir, hatta turistlere alışkın olan Bedevi köylerini ziyaret edebilirsiniz.

Şarm El-Şeyh'te gündüzleri yakıcı güneşle kavrulan ve tenha olan sokaklar, akşamın serinliğiyle birlikte dolup taşmaya başlıyor. Önce geleneksel Mısır kahveleri, ilerleyen saatlerde de kafeler ve casino'lar doluyor. Eğlence dansın her türlüsü eşliğinde sabahlara kadar sürüyor. Eğlence anlayışınız nasıl olursa olsun Şarm El-Şeyh'te her zevke hitap eden birçok seçenek bulabilirsiniz. Şarm El-Şeyh'in en ünlü çarşısı olan, 'Eski Çarşı' hem gezebileceğiniz hem de keyifle alışveriş yapabileceğiniz bir yer. Burada, takı, saat, papirüsler, giyim eşyaları heykeller, eşarplar ve buna benzer birçok ürünü bulabilirsiniz. Adım başı bir nargilecinin olduğu şehirde nargile içmeden dönmek olmaz...

Bu arada Şarm El-Şeyh'te yabancılık çekmek istemezseniz size bir Türk oteli önerebilirim. Türk otel zinciri Rixos'a ait olan Rixos Sharm El Sheikh, Akaba Körfezi'nin girişinde Tiran Adası manzarasına sahip bir konumda yer alıyor. Yürüme mesafesinde Nabq Bay ve 22 km uzağında Naama Bay bulunuyor. Otelin 147 metre uzunluğundaki iskelesinden atlayarak Kızıldeniz'de yüzme ve dalma keyfini yaşayabiliyorsunuz. 'Ultra her şey dahil' konseptinde hizmet veren otelde, 10 tane de havuz bulunuyor. Otelde, ödüllü şeflerin hazırladığı Çin, Oriental, Hint, Japon, İtalyan ve Türk mutfağının en seçkin lezzetlerini tatmanız mümkün.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.