Sanat tutkunları bayram etti!

İstanbul’un elitleri, önceki gün sanat peşinde koşmaktan yorgun düştü. Gündüz, CI Bloom’a gidip saatlerce eserleri inceleyen ünlüler, akşam da SSM’deki David Hockney’nin sergisinin açılışına katıldı.

Sanat tutkunları bayram etti!

Bülent Cankurt'un haberine göre; İstanbul'un elitleri için sanat deyince akan sular duruyor! Sanat tutkunu elitler önceki gün iki önemli sanat etkinliğinin peşindeydi! Bunlardan biri, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki (SSM) sergi açılışıydı. Günümüzün en önemli ve en yaratıcı sanatçılarından biri olarak kabul edilen İngiliz Pop Art akımının öncülerinden ressam David Hockney, SSM ve Akbank iş birliğiyle, İstanbul'daki sanatseverlerle buluştu.

"Baharın Gelişi, Normandiya, 2020" ismini taşıyan sergi, sanatçının baharı resmetmek için Normandiya'daki köy evine gidip pandemi nedeniyle orada mahsur kalmasıyla oraya çıkmış. Ağaçların yaprak açması ve çiçeklerin tomurcuklanmasını gözlemleyerek çizmek isteyen Hockney, teknolojinin nimetinden faydalanarak resimlerini tablette oluşturmuş. Baharın gelişini simgeleyen 116 resmin bulunduğu, daha önce Londra Royal Academy ve Brüksel Bozar'da sanatseverlerle buluşan sergiyi, 29 Temmuz'a kadar SSM'de görebilirsiniz; bence kaçırmayın…

BİZİM ÇAĞDAŞLAR BİR ARADA
Sanat tutkunu elitler, SSM'de sergi açılışı öncesi de Tersane İstanbul'daki Contemporary Istanbul'un (CI) yeni fuarındaydı. CI'nın, sadece iç piyasaya yönelik olarak hazırladığı ve yine Akbank'ın ana sponsorluğunda hayata geçirdiği CI Bloom'a ilgi büyüktü. Birçok ünlü isim, fuarı gezip sanatçılarla sohbet ederek eserler hakkında bilgi aldı. Fuarda, Türkiye'den 23 çağdaş sanat galerisi ve yüzlerce eser olduğu için ünlülerin fuar ziyareti saatler aldı.

Türkiye'deki sanat pazarının, iki fuara ev sahipliği yapacak kadar güçlendiğini kanıtladığını söyleyen CI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 15 Mayıs'a kadar devam edecek CI Bloom'a herkesi davet etti. Son dönemde Türkiye'de üretilen ve satışa çıkan çağdaş sanat eserlerini bir arada görmek isterseniz bence bu daveti geri çevirmeyin!

EFSANE MİMAR DA AÇILIŞA KATILDI
Sergiyi ilk gezenler arasında Suzan Sabancı Dinçer ve eşi Haluk Dinçer'in yakın arkadaşı olan ve dünyada mimarlığın yaşayan efsanesi olarak bilinen Baron Norman Foster ve eşi Lady Elena Foster da vardı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.