Bodrum'a has lezzetlerle yıl boyu hizmette

Gündoğan sahilindeki ‘Terzi Mustafa’nın Yeri’ eşsiz lezzetleri ile sezonda ünlülerin uğrak yeri oldu.

Bodrum'a has lezzetlerle yıl boyu hizmette

Denizin kıyısında, dışardan bakınca küçük ama içine girdiğinizde kocaman yüreklerin işlettiği bir balık restoranı Terzi Mustafa'nın Yeri. Tam bir aile işletmesi. Baba Mustafa Özçelik başta olmak üzere; anne Hatice, oğul Müjdat, gelin Hatice ve torun Mustafa'nın farklı farklı görevleri var. Ama hepsinin içinde anne Hatice Özçelik'in yeri ayrı. İlk olarak büfelerinde tost, meşrubat satmışlar. Hatice Hanım, yaptığı köftelerle nam salmış. Soran müşterilere yok dememek için tek tük balık işine de girmişler. Aradan geçen yıllar, onları Gündoğan'ın 12 ay açık olan en güzel balıkçılarından biri haline getirmiş. Yumurtalar köyden. Biber, salatalık, domates ve yeşillikler, iki dönüm içerisinde kurdukları kendi bahçelerinden. Peyniri ve zeytini de Bodrum'a has lezzetler. Hatice Özçelik, reçellerin hepsini de elleriyle yapıyor. Karpuz, kavun, mandalina, ayva gibi saymakla bitmeyen enfes reçelleri var. Mustafa Özçelik, başarının formülünü şöyle anlatıyor: "Her işi önce seveceksin. Sadece işini değil eşini de seveceksin. İşine de eşine de özen göstereceksin. Bunlardan birini eksik tutarsan, başarılı olamazsın." Sinema, tiyatro ve müzik dünyasının ünlü isimleri de bu kaliteli mekanın müdavimleri arasında yer alıyor.

BİR BODRUM MARKASI

Her şey küçük bir hayalle başladı aslında. Çalıştıkları işlerden farklı olarak kendilerine yeni bir yol arayan ve birbirlerini ilk gördüklerinde her ikisi de "Bu adamla olur" diyen Hüseyin Peker ve Hüseyin Aşkın, "Bodrum'da pizzacı mı olur? Esnaf lokantası, pideci açın" diyenlere aldırmadan hayallerinin peşinden koştu. Arka Ristorante & Pizzeria'nın 6 Nisan 2013'te Çarşı Mahallesi'nde açılan ilk şubesi ile hayaller gerçeğe dönüşmeye başladı. Klasik bir İtalyan lokantası ve mönüsüne sahip olan Arka Pizzeria, 'Arka Pizza' olarak nam saldı. Pizza ve makarna ağırlıklı mönüsünde; başlangıçlara, risotto, et, balık ve tatlılara da yer veren Arka Pizzeria, yeme içme eylemini hayatın günlük rutininden çıkarıp keyfe dönüştüren bir lezzet durağı haline geldi. İlk günden itibaren lezzet ve servis kalitesini bozmadan, her yıl üzerine koyarak devam eden Arka Pizza'nın serüveni 3 yıl önce açılan Yalıkavak şubesi ile yeni bir boyut kazandı. Kendileri de dahil toplam 5 kişi ile yola çıkan Hüseyin Peker ve Hüseyin Aşkın, bugün 65 kişiye kadar ulaşan bir ekibin başında. Hayattan keyif almasını bilen, evdeki gibi huzurlu ortamda yemek yemeyi tercih edenlerin mekanı haline gelen ve artık Bodrum'un en bilinen markalarından biri olan Arka Pizza'da her zaman değişmeyen ilk kural misafir memnuniyeti. "Bozdular kendilerini" dedirtmemek için bütün ekip arkadaşları ile birlikte ilk günkü heyecan ve aşkla çalıştıklarını belirten Peker ve Aşkın, 10. yıla yaklaşırken hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.