Kraliçe Elizabeth’in görev tanımında bazı değişiklikler yapıldı

Tahttaki 70 .yılını Platin Jübile etkinlikleriyle kutlayan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in görev tanımında bazı değişiklikler oldu.

Kraliçe Elizabeth’in görev tanımında bazı değişiklikler yapıldı

Buckingham Sarayı Kraliçe II. Elizabeth'in görev tanımında bazı değişiklikler yapıldığını duyurdu. 96 yaşındaki kraliyet üyesinin görev tanımı Buckingham Sarayı tarafından hazırlanan bir bildirge ile yayınlandı. Sarayın açıklamasına göre Kraliçe'nin görevlerinde küçük değişiklikler yapıldı.

PARLAMENTO AÇILIŞINA KATILMAK ZORUNDA DEĞİL
Anayasal bir tören olan İngiliz Parlamento Açılış'ına katılmak, Kraliçe'nin görevleri arasından çıkarıldı. Kraliçe Elizabeth, 59 yıl sonra ilk kez bu yıl parlamentonun yeni yasama yılı açılışına katılmamıştı. Epizodik hareketlilik sorunları yaşayan Kraliçe'nin doktorlarına danışarak bu kararı aldığı belirtildi.

DİĞER ÜYELER BAZI GÖREVLERİ DEVRALABİLİR
Kraliçe'nin Devlet Başkanı olarak 13 temel görevi bulunuyor. Güncellenen görev tanımında ise parlamento ve diplomatik görevlerinin devam ettiği ve diğer kraliyet üyelerinin onun adına bazı görevleri devralabileceği belirtiliyor. Kraliçe'nin yerine getirmesi gereken görevler, gelecekte İngiltere Kralı olması planlanan Prens Charles'a devredilecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.