Sezonun son müzayedesi büyük ilgi gördü

Sezonu 40.Çağdaş Ve Modern Sanat Müzayedesi ile kapatan Beyaz Müzayede, bir araya getirdiği önemli eserleri açık artırmaya sundu.

Sezonun son müzayedesi büyük ilgi gördü

Türk çağdaş sanatı ustalarından modern sanatın dünyaca ünlü temsilcilerine kadar 137 sanatçının birbirinden değerli 271 eserinin yer aldığı 40. Beyaz Müzayede, geçtiğimiz hafta Orjin Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sezonun son müzayedesi olmasının yanında sanat değeri yüksek birçok eseri bir araya getirmesi sebebiyle sanatseverler müzayedeye yoğun ilgi gösterdi. Sanatseverler, müzayede boyunca eserleri almak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Müzayedede Mübin Orhon'un başyapıtı 1965 tarihli 'Le Havre' 378 bin TL'lik fiyatıyla en yüksek fiyata satılan eser oldu. Alaettin Aksoy'un 'Yalan' isimli başyapıtı da sanatseverlerden hak ettiği ilgiyi görerek 347 Bin TL'den alıcı bularak en yüksek fiyata satılan ikinci eser oldu.

Emek Saran

Binzet Varol, Murat Pilevneli

Metin Sürür, Recep Baştuğ, Zafer Yıldırım

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.