Mezunlardan çok özel bir defile

Vakko Esmod Moda Akademisi, Moda Tasarımı ve Yaratımı diploma programını tamamlayan öğrencilerin mezuniyet koleksiyonları,Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe'de gerçekleştirilen özel bir defile ile moda dünyasına sunuldu.

Mezunlardan çok özel bir defile

Melih TÜRK,Soner GÖMLEKSİZ

15 ülkede 21 okulu bulunan 176 yıllık geçmişe sahip, dünyanın ilk ve etkin moda okulu Esmod ile Türkiye'nin ilk lüks moda markası Vakko, 2013 yılında Vakko Esmod Moda Akademisi'ni hayata geçirmişti. Akademinin 3 yıllık Moda Tasarımı ve Yaratımı Diploma Programı son sınıf öğrencilerinin tasarımlarının sergilendiği özel defile geçtiğimiz hafta Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe'de gerçekleşti. Moda dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan Vakko Esmod jürisi defile öncesi öğrencilerin tasarımlarından oluşan sergiyi deneyimleyerek değerlendirdi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen değerlendirme sistemi ile jüri üyeleri 'Altın İğne' ve 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen genç tasarımcıları da belirledi. Jüri seçimi sonucunda, 'Jüri Özel Ödülü' modelizm alanında Aya Hammoud ödül alırken, 'Jüri Özel Ödülü' moda tasarımı alanında ise Nazlıcan Koray ödüle layık görüldü. 'Altın İğne Ödülü'nü almaya hak kazanan ise Zeliha Alpaslan oldu. Defilenin sonunda mezuniyet belgeleri de takdim edildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.