Gazi Koşusu'na büyük ilgi

1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu yine renkli görüntülere sahne oldu. 'Piano Sonata' adlı atın kazandığı yarışı izleyen ünlüler şıklıklarıyla dikkat çekti.

Gazi Koşusu'na büyük ilgi

Soner GÖMLEKSİZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri, haziran ayının son pazarı düzenlenen ve Türk yarısçılıgının derbisi olan 91. Gazi Kosusu, Veliefendi Hipodromu'nda kosuldu. Her yıl yogun ilgiyle karsılanan Gazi Kosusu'nu bu yıl daha da anlamlı kılan ise, ilk kez düzenledigi 1927 yılında oldugu gibi Ramazan Bayramı'nın 1. gününe denk gelmesiydi. Bayram coskusu içinde gerçeklesen Gazi Kosusu, renkli görüntülerin yasanmasını sagladı. 2400 metrelik çim pistte gerçeklestirilen Gazi Kosusu'nda 18'i erkek, 1'i disi olmak üzere toplam 19 Ingiliz tayı birincilik mücadelesi verdi. Herkesin heyecanla bekledigi 91. Gazi Kosusu'nda Oguz Yalçın'ın sahibi oldugu Piano Sonata isimli safkan, jokeyi Ahmet Çelik'le birinci oldu. Türkiye Jokey Kulübü tarafından organize edilen bu özel güne katılan ünlü isimler, çocuklarıyla beraber hem unutulmaz anlara tanıklık etti hem de keyifl i vakit geçirdi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.