Brezilya'dan onur ödülü aldı

İşadamı ve Brezilya'nın Antalya fahri konsolosu Cemal Özgörkey, Brezilya Devlat Nişanı olan Rio Branco ile onurlandırıldı.

Brezilya'dan onur ödülü aldı

Melih TÜRK

Türkiye'nin tanınmış işadamlarından Cemal Özgörkey geçen hafta önemli bir ödülle onurlandırıldı. 10 yıldır Brezilya'nın Antalya fahri konsolosluğunu yapan Özgörkey'e, Türkiye ile Brezilya ilişkilerinin gelişmesine verdiği desteği takdir etmek amacıyla, 'Rio Branco' nişanı verildi. Brezilya Ankara Başkonsolosu Eduardo Gradilone tarafından İstanbul'da Rahmi Koç Müzedisi'nde düzenlenen törenle 'Rio Branco' nişanı alan ünlü işadamı, bir konuşma yaparak mutluluğunu dile getirdi. Törene, Türk ve Brezilya devlet erkanının yanı sıra, iş ve cemiyet hayatının da ünlü isimler katıldı. 2007 yılında Brezilya Federal Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu olarak atanan Cemal Özgörkey, iki ülke arasındaki ilişkilere yaptığı katkıdan dolayı ödüle layık görüldü.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.