Elitlerden eğitime büyük destek

İstanbul Modern'in, çocuk ve gençlerin eğitim programlarını desteklemek için her yıl düzenlediği 'Gala Modern', geçtiğimiz hafta Emaar'ın ana sponsorluğunda yapıldı. Görkemli geçen geceye ; iş, sanat ve cemiyet hayatından 500 kişi katıldı.

Elitlerden eğitime büyük destek

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

İstanbul Modern'in çocuk ve gençlere yönelik eğitim programlarını desteklemek amacıyla Emaar'ın ana sponsorluğunda düzenlenen Gala Modern, geçtiğimiz hafta tüm görkemiyle gerçekleşti. İş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinin boy gösterdiği davete 500 kişi katıldı. Sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Rana Erkan Tabanca'nın gönüllü olarak yaptığı gecede, müzenin eğitim projelerine kaynak sağlamak amacıyla Raffi Portakal ile kızı Maya Portakal Bitargil yönetiminde bir açık artırma yapıldı. 11 sanatçının 13 çalışmasıyla yer aldığı destek yarışında müzenin eğitim projelerine katkı sağlandı. Destek yarışına çalışmalarıyla katılan sanatçılar şöyle sıralandı: Murat Akagündüz, Turan Aksoy, Olafur Eliasson, Katharina Grosse, Ali Kazma, Bahar Oganer, Julian Opie, Angel Otero, Tanju Özelgin, Murat Pulat ve Kemal Seyhan. 11 sanatçının çalışmaları, eğitim projeleri için destek yarışında yer alırken, oyuncu Mert Fırat da İstanbul Modern'in işitme engellilere yönelik sosyal projesine destek çağrısında bulundu. Tabanlıoğlu Mimarlık ve dDf 'in mekan tasarım ve organizasyonunu gerçekleştirdiği geceye İstanbul Modern Restaurant da özel mönüsüyle destek oldu. Gecede müzisyen Jabbar sahne alırken, DJ Andreas Moles de performansıyla renk kattı. Gala Modern gecelerinden sağlanan destekle 450 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığına dikkat çeken İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern'in sanat eğitimi projeleriyle geleceğin sanatseverlerinin yetişmesine katkıda bulunulduğunu belirtti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.