Türkiye'ye enerji veren kadınlar ödüllendirildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bu yıl ilk defa düzenlediği 'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' Ödül Töreni, Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla Lütfi Kırdar K

Türkiye'ye enerji veren kadınlar ödüllendirildi

Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki törene, iş, sanat, akademi ve spor dünyasından birçok isim katıldı. Törende bir konuşma yapan Berat Albayrak, enerji sektöründe çalışan kadın sayısının arzu edilen seviyede olmadığını belirterek, "Bugün kadınlara bir çağrı yapmak istiyorum. Özellikle kariyerinin hemen başında ya da kariyer planlaması aşamasında olanlara. Enerji ve maden alanında sizlere büyük ihtiyaç duyuyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak, kadın çalışan oranının arzu ettiğimiz noktada olmadığı bu alanda biz sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da bu yıl ilki düzenlenen 'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' ödülleri için şunları söyledi: "Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü kutlarım. Bu özel günün, ülkemiz kadınlarına hayırlar getirmesini diliyorum. Vatanın bekası için, evladını, eşini feda eden şehit analarının ve eşlerinin derin acısını paylaşıyor, yüce yüreklerini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Rabbim kalplerini teskin etsin, şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın. Suriye'nin mazlumları, Filistin'in gözü yaşlı kadınları, Myanmar'ın çaresizleri başta olmak üzere, mağdur ve mazlum coğrafyalarda yaşayan tüm kadınlar için '8 Mart, umut olsun' diyorum." Jüri üyeliklerini Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Demirören Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Vitol Türkiye Üst Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Erişah Arıcan ve devlet sanatçısı Hülya Koçyiğit'in yaptığı ödül töreninde, 6 dalda ödül dağıtıldı. Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmiye Alkan Gürsel'e 'Akademi' ödülünü Ferit Şahenk verirken, Aksa Gümüşhane Bayburt Doğalgaz Dağıtım AŞ Şirket Müdürü Rahime Meydan'a 'Profesyonel' ödülünü Güler Sabancı takdim etti. ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Nevin Selçuk, 'İş Dünyası' ödülünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan alırken, 'Girişimci' ödülünü, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Kurucu Üyesi Zümran Ömür'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya verdi. 'Enerjide Örnek Şirket' ödülünü, Uludağ Elektrik Perakende AŞ alırken, Bakan Berat Albayrak bu ödülü, şirket adına Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'e takdim etti. Jüri Özel Ödülü'nü ise Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı oyuncularına, Emine Erdoğan takdim etti. Ödüllerin verilmesinin ardından, Bakan Albayrak, Emine Erdoğan'a hediye takdiminde bulundu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.