Sanat tutkunları sergide buluştu

Tarih boyunca kadına yüklenen sıfatların sanat gözüyle sorguladığı ‘Beş Harf’ adlı serginin açılışı geçtiğimiz hafta EKAV’da gerçekleşti.

Sanat tutkunları sergide buluştu

EKAV/Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediği 'Beş Harf ' adlı serginin açılışında sanat tutkunu ünlü isimler buluştu. 6 Mart tarihinde başlayıp 7 Nisan tarihine kadar Ekavart Gallery'de izleyiciyle buluşacak serginin küratörleri Döne Otyam ve Yasemin Bay. Tarih boyunca pek çok sıfatın yüklendiği kadının, 'beş harfli bir kelime' olmasından yola çıkılarak hayata geçen sergide, kadınlara atfedilen tüm kimlikler sorgulanıyor ve sanatın sesiyle anlatılıyor. Eserleriyle katılan sanatçıların bazıları ise şöyle; Ahmet Müderrisoğlu, Ali Şentürk, Alp Sime, Ardan Özmenoğlu, Aykut Cömert, Banu Birecikligil, Banu Kaplancalı, Cengiz Özer, Kezban Arca Batıbeki, Mehmet Güleryüz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.