'Kraliyet Birliği' için buluştular

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin tüm üyeleri, geçtiğimiz hafta Westminster Abbey'de 'Milletler Topluluğu Günü'nde (Commonwealth Day) bir araya geldi.

'Kraliyet Birliği' için buluştular

Bade ÇAKAR

Her yıl 12 Mart'ta kutlanan 'Milletler Topluluğu Günü' (Commonwealth Day), geçtiğimiz hafta İngiliz Kraliyet Ailesi'nin katılımıyla Westminster'daki Aziz Peter Kilisesi'nde kutlandı. Kutlamada, İngiliz basınının 'muhteşem dörtlü' olarak adlandırdığı Prens William, Düses Kate Middleton, Prens Harry ve nişanlısı Meghan Markle odak noktası oldu. Meghan Markle, bu kutlamayla birlikte Kraliçe Elizabeth ile ilk resmi etkinliğini de gerçekleştirmiş oldu. Geçmişte Britanya Imparatorlugu'nun parçası olan devletler ile sonradan katılmış devletlerin oluşturduğu uluslararası bir koalisyon olarak gerçekleşen 'Milletler Topluluğu Günü'nde İngiliz sanatçı Liam Payne de müzik performansı ile güne renk kattı. Kraliçe Elizabeth, etkinlikte konuşma yaparak birliğin öneminde bahsetti. Kiliseden ayrılırken, kendilerini bekleyen çocuklarla bir araya gelen Düşes Kate Middleton ve Meghan Markle, takdim edilen çiçekleri kabul ettiler. Markle, küçük hayranın Prens Harry ile yapılacak düğünü hakkındaki soruya, "Büyük gün için çok heyecanlıyım" yanıtını verdi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.