Festival heyecanı başladı

Her yıl heyecanla beklenen İstanbul Film Festivali, 37. kez start aldı. İKSV tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen festivalin açılışına ünlü isimler katıldı.

Festival heyecanı başladı

Soner GÖMLEKSİZ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen '37. İstanbul Film Festivali' başladı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan açılış törenine sanat tutkunu ünlü isimler katıldı. İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, yaptığı konuşmada, "Bahar gelince İstanbul festivali mi, yoksa film festivali başlayınca mı bahar geliyor diye düşünüyorum. Çünkü bu festival uzun yıllardır baharın müjdecisi oldu ve sinemaseverlerin dünyanın dört bir köşesinden gelen filmleri seyretmesine imkan tanıdı" dedi. Açılış töreninde festivale destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi. 12 yıldır 'Dünya Festivallerinden' bölümü tema sponsoru olan SABAH Gazetesi'nin plaketini Turkuvaz Reklam Etkinlik ve Tanıtım Müdürü Gözde Güleryüz Türkel, üç yıldır 'Yıllara Meydan Okuyanlar' bölümünün tema sponsoru olan atv'nin plaketini de Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin, Görgün Taner'in elinden aldı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.